Почетна » НУНС: Претње бомбом медијима – Надлежни да појачају међународну сарадњу и убрзају проналажење починилаца

НУНС: Претње бомбом медијима – Надлежни да појачају међународну сарадњу и убрзају проналажење починилаца

од Други Пишу
0 коментар

После Адриа медиа групе, протеклог викенда на мети лажних дојава о постављеним бомбама нашли су се Бечејски мозаик, Радио телевизија Војводине, која је морала да евакуише две зграде, и Удружење новинара Србије у чијој згради се налазе и просторије Независног удружења новинара Србије.

Последњих неколико месеци институције у Србији су жртве масовних дојава о постављеним бомбама, за које се до сада, на срећу, испоставило да су лажне. На мети ових „хакера“ сада су се нашли медији и професионална новинарска удружења.

 

Према наводима Министраства унутрашњих послова претње стижу углавном из иностранства, претежно из Пољске, Гамбије, Ирана, Нигерије, Украјине, Словеније и Русије. За протекла три месеца идентификовано је и ухапшено неколико држављана Србије и један држављанин Гамбије.

 

Независно удружење новинара Србије осуђује ове претње бомбама и сваки други облик узнемиравања грађана и позива надлежне институције у Србији да реагују брже и оштро казне починиоце. Такође, позивамо полицију и тужилашто да уложе додатне напоре, појачају међународну сарадњу и учине све како би се зауставило даље малтретирање грађана Србије.

Можда ти се свиди

Оставите коментар