Почетна » Отклоњени валидатори у градском превозу у Београду

Отклоњени валидатори у градском превозу у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Поводом саопштења „Кенткарта“ да су из градских аутобуса у Београду уклоњени валидатори, репортерка Нова.рс се уверила да је то тачно и да у возилима нама валидатора, нити наплате карата.

Упитали смо и возача аутобуса шта је са валидаторима, а он нам је рекао да стижу нови из Комтрејда, али да се не зна тачно кад.

Иначе, компанија Кенткарт је данас саопштила да су њени запослени констатовали да су у појединим возилима јавног градског превоза отклоњенима валидатори карата и да је тиме оштро прекршен закон и уговор који та компања има са јавним градским превозом, пошто отказни рок ступа на снагу 28. маја.

Како је та компанија истакла у саопштењу, Град Београд мора да преузме одговорност због онемогућавања наплате превоза у наредном периоду.

„Нама нити у једном тренутку није стигло обавештење да ће валидатори бити уклоњени пре законског истека рока, а да је наша уговорна обавеза и да се током отказног рока старамо о наплати превоза и спречавању настанка штете која из тога произилази“, навела је ова компанија у саопштењу и додала да је према незваничним сазнањима, налог о уклањању валидатора превозницима стигао од стране ЈКП Наплата превозне услуге Београд.

„На овај начин осим што се још једном грађанима Београда онемогућава нормално коришћење јавног превоза, поново се демонстрира урушавања јавног поретка и свесно наношења штете буџету града, што нас је приморало да о овој ситуацију обавестимо јавност, али и правосудне органе“, навео је Кенткарт и открио да су возила у којима је уклоњен валидатор на линијама под редним бројем 88, 52, 31, 17, 85, 23, 95, 65, 77, 13.

Подсетимо, град Београд има још само 15 дана да реши проблем у функционисању градског превоза, имајући у виду да ће 28. маја истићи отакзни рок до ког је турска компанија „Кенткарт“, са којом је иначе једнострано раскинут уговор, дужна да пружа своје услуге.

Саговорници Нова.рс упозорили су да „град тоне у хаос“, као и да су сви предлози градоначелника Шапића – само популистичке мере.

Народни посланик Заједно Морамо, Ђорђе Микетић у изајви за Нова.рс каже да је градоначелник Шапић направио милионску штету Београђанима.

„Ми, грађани, још увек рефлексно помислимо да кад неко донесе неку важну одлуку која нам мења живот – да иза тога стоји промишљање, анализа, пројекција неких стручних служби и сл. Међутим, Београђани морају да знају да иза овог и оваквог поступка Шапића – нема плана. Све одлуке ломи сам, преко колена. Он једноставно не зна шта ће да ради, осим што је због жеље за популизмом направио милионску штету Београду и свим грађанима који у Београду раде и живе“, рекао је Микетић.

Validator autobus Foto:Shutterstock/Baloncici/Nova.rs

Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар