Почетна » ПОМАМА МУШКАРАЦА Опасна копија „вијагре“ преплавила Србију

ПОМАМА МУШКАРАЦА Опасна копија „вијагре“ преплавила Србију

од admin
0 коментар

Камагра, лек за потенцију који нам стиже из Индије и који наводно има потпуно исти садржај, али зато знатно нижу цену од „вијагре“, прави је хит на српском тржишту. Иако лек није регистрован и нема га на листи лекова, то не спречава интернет продавце, али и секси шопове, да редовно продају овај производ.

Камагра се први пут на тржишту појавила пре три године, и испрва је служила као јефтина замена за „вијагру“. Међутим, убрзо су кренули да стижу подаци са свих страна света о томе како овај лек има озбиљне негативне последице, а све је кулминирало када је један Ирац преминуо након конзумирања овог препарата 2013.

Камагра је повучена са тржишта, али иако овај лек није регистрован код нас, што су нам потврдили у Агенцији за лекове и медицинска средства, продаја цвета. Када смо питали једног продавца у секси шопу шта је најпродаванији производ, без размишљања нам је рекао да су то управо илегални лекови за потенцију.

Међутим, из Алимс-а саветују да то никако не треба да радите.

– Куповина преко интернета или од непроверених продаваца никад није сигурна, па ни када је у питању лек са оваквом наменом. Камагра је свакако један од лекова који се често фалсификују, а и није регистрован тако да не би требало да га има на тржишту. Законодавац је одобрио и увоз неких нерегистрованих лекова, али само у јасно дефинисаним ситуацијама – каже Александар Туцовић из Алмис-а.

Иако овај лек заиста не може да се нађе у апотекама, тешко да можете да прелистате огласе, а да не нађете барем десет понуда. Најпопуларнија је Камагра у облику оралног желеа, али може да се набави и у виду таблета. Највећи проблем, међутим, лежи у томе што овај „лек“, не само да није исто што и оригинална „вијагра“, већ може да буде много опаснији.

Љ. К.    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар