Почетна » КО СУ НОЋНИ ВУКОВИ Путинови миљеници трн у оку Запада

КО СУ НОЋНИ ВУКОВИ Путинови миљеници трн у оку Запада

од admin
0 коментар

„Ноћни вукови“ нису обичан клуб мотоциклиста. Ови момци из Русије возе моторе не само због љубави према двоточкашима, попут осталих, већ првенствено због љубави према отаџбин, и категорички одбијају да их зову „бајкерима“. Чињеница да их председник Русије Владимир Путин назива „својом браћом“ додатно их разликује од свих осталих моториста на свету.

Називају их „бандом коју дрма криза средњих година“
Чланови овог клуба за себе кажу да представљају велику групу патриота, истомишљеника који пре свега воле своју државу.

И док их Владимир Путин велича, западни медији их на све могуће начине дискредитују, називајући их „бандом коју дрма криза средњих година“.

Оснивање

„Ноћни вукови“ основани су у мају 1989. године, и ускоро ће прославити више од четврт века постојања.

Клуб је у почетку окупљао љубитеље рок музике и мотицикала који су осамдесетих година одржавали забрањене рок концерте у Москви. Међутим, 1989. када су званично и основани, постају „Ноћни вукови“ – први званични мото-клуб у СССР.

Александар Залдостанов

Убрзо је уследило и оснивање огранака у Украјини, Летонији, Немачкој, Бугарској, Румунији, Србији и Македонији.

Лидер „Ноћних вукова“ је Александар Залдостанов, који има надимак „Хирург“.

Улазак у политички живот Русије

Уживају велике симпатије Владимира Путина

Клуб је годинама стицао све више симпатија у Русији, нарочито због свог патриотског става и неподељене подршке Кремљу. То, и блиске везе са Руском православном црквом донело им је улогу у политичком животу Русије.

Уживају подршку и велике симпатије Владимира Путина, који се неколико пута појављивао као почасни гост на њиховим окупљањима, возивши са њима „Харли Дејвидсон“ моторе.

Подршка припајању Крима

Наводно су се борили на страни проруских побуњеника у Украјини

У августу прошле године „Ноћни вукови“ су имали својеврсан шоу у Севастопољу, када су подржали припајање Крима „мајци Русији“, а Украјину назвали „државом коју контролишу фашисти“. Приликом њихове посете на улице кримске престонице изашло је 100 хиљада људи, а национална телевизија је преносила читав догађај.

Наводно су се борили на страни проруских побуњеника на ратишту у Украјини, као и да их финансира директно Владимир Путин. Међутим, они су ове наводе западних медија демантовали.

Санкције
Својим „неподељеним патриотским ставом“, како кажу, навукли су на себе бес бројних непријатеља Русије. Тако су САД у децембру 2014. године увеле санкције против „Ноћних вукова“, уз образложење да је то „група која је учествовала у оружаном сукобу у Украјини“.

Након што су најавили „победнички марш“ 9. маја од Москве до Берлина, у част победе над фашизмом, „Ноћни вукови“ су се нашли и на удару Пољске и Немачке, које су им такође забраниле улазак у те земље. Санкцијама се придружила и Канада.

Ипак, санкције их нису спречиле да без проблема уђу у Пољску и одају почаст жртвама у Катињској шуми.

Модна линија

Организују и хуманитарне догађаје у Русији

„Ноћни вукови“ 1995. године лансирају своју модну линију под називом „Wолф Wеар“, и отварају продавницу одеће, као и механичарску радњу „Wолф Енгинееринг“. Поред тога, овај клуб организује бројне хуманитарне догађаје широм Русије још од 2001. године.

Како постати члан „Ноћних вукова“?
Део ове „одабране скупине“ можете постати уколико сте:
– Мушкарац
– Држављанин неке од бивших совјетских држава
– Уколико вас је постојећи члан клуба позвао да се придружите
– Уколико сте присуствовали окупљањима „Ноћних вукова“ пуне две године
– Уколико нисте хомосексуалац
* религија није битна ставка при учлањивању

Воле Стаљина, мрзе хомосексуалце
„Ноћни вукови“ обожавају бившег совјетског лидера Јосифа Стаљина. Што се тиче ставова према ЛГБТ популацији, Залдостанов је у једном интервјуу изјавио да „када би се бирало друго име клуба, то би сигурно било ‘Смрт педе*има'“.
Противе се „наметању западних вредности и америчке идеологије“. Чланство у клубу је забрањено за жене.

В. Филиповић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар