Почетна » Сејдиновић: Да имам српскије име, ставови би ми били опроштени

Сејдиновић: Да имам српскије име, ставови би ми били опроштени

од admin
0 коментар

 

Морамо послати поруку да није дозвољено другима претити, каже за Данас новинар Недим Сејдиновић, који је пре два дана добио претњу на друштвеној мрежи Фејсбук, а коју је одмах пријавио Тужилаштву за високотехнолошки криминал.

На питање може ли да наслути чиме је претећа порука изазвана, Сејдиновић каже да, иако то није изричито речено, верује да је у питању реакција на колумну која се тог дана појавила у „Данасу“.

– Колумна третира неке болне тачке овог друштва у предизборно време. Добијао сам многе претње, али ова је била прилично сурова, била је таква да сам се згрозио. Из поруке се може наслутити да би можда неком другоме, који има другачије, српскије име и презиме – такви ставови могли бити и опроштени. Али то је тај проблем који имам ја и многи са неадекватним именом, које се – хтели то или не – учитава у текст, објашњава Сејдиновић.

Подсетимо, порука коју је Сејдиновић добио преко Фејсбук Месинџера гласила је: “Слушај потурчењак, много би ти било боље да зачепиш ту свињску губицу! Вређаш ми и државу и веру и народ и дебело ће то да те кошта. Ја ћу сада да се побринем о теби“.

-Иначе, мада то никада нисам раније чинио, касније сам га питао „како ће се то он побринути за мене“. Ваљда је сконтао да је ствар отишла предалеко, па је спустио лопту и рекао – судским путем, поднеће кривичне пријаве јер нападам земљу која ме храни. Али касније није издржао па је наставио да ме вређа, прича Сејдиновић.

И. Николетић   Данас/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар