Почетна » Председник вратио зарђале кашике пензионеру

Председник вратио зарђале кашике пензионеру

од admin
0 коментар

 

Он се на тај корак одлучио након што је Вучић, поводом текста у Данасу да му је Благојевић вратио пензионерски пакет са витаминима, рекао да би “тај господин требало да врати и 30 одсто пензије”, које су “за толико веће него у време када је на власти био онај у чијем се медију он оглашава”.

Благојевић каже да је пред прошли викенд у поштанском сандучету нашао обавештење да треба да преузме пакет у пошти, а да је по одласку у пошту видео да је реч о пакету са око 200 зарђалих и осталих кухињских кашика, иначе купљених на бувљој пијаци, које је пост експресом послао Вучићу на Андрићев Венац.

Према његовим речима, овакав поклон је “метафора на председникове ране радове”, у време рата на простору бивше Југославије, почетком 90-их година прошлог века, када је он давао ратнохушкачке изјаве, а “његов гуру”, лидер радикала Војислав Шешељ, поручивао да ће, како је казао,“четници клати српске непријатеље кашиком за ципеле, и то зарђалом”.

– Нимало не изненађује Вучићево враћање кашика, то је својствено каракеру једног размаженог и хировитог детета, које мора да истера своје. Да се подсетимо – свезнајући српски Нострадамус је са невиђеном прецизношћу погодио са колико је милиграма рођен, колико је милиметара имао у преднаталном периоду, ко ће да победи на америчким изборима… Ипак, не разумем да се он, и поред огромних и историјских државничких послова, бави оваквим “баналностима” везаним за једног просечног пензионера – каже Благојевић за наш лист.

Он додаје да “не жели да злослути”, али да се дешавало да након његових перформанса они којима су били упућени, оду са функција. Након уличне карикатуре – транспарента “Миш у хлебу”, од пре 40 година, смењен је директор “Житопека”, фирме која је такав хлеб направила.

После перформанса са фотељом уместо сира у џиновској мишоловци, пре 30 година, постављеној испред Народног позоришта, отишао је директор позоришта. Након перформанса од пре више од 20 година, када је студенте и отпораше испред нишког суда „обукао“ у затворска одела, у знак протеста због крађе гласова на локалним изборима 1996, отишли су неки чланови изборне комисије и владајући партијски функционери. Убрзо после тога, по окончању перформанса на крову робне куће Београд, Слободан Милошевић предаде власт Војиславу Коштуници и Зорану Ђинђићу…, набраја.

– Вучић неће да страда ни од снајпера “Веље невоље”, ни од арсенала пронађеног у Батајници, ни од… Вучић ће “страдати” од хумора и сатире. Њему, уосталом, нису потребни Нушић и Стерија, њиме може да се бави сваки грађанин без неког нарочитог дара за ове форме, јер је Вучић сам по себи хумор и сатира – каже Благојевић.

Он је, иначе, вратио пакет са витаминима и минералима, које је држава поклањала како би “ојачала имунитет најстарије популације”, уз образложење да га је доживео као “увреду” и “покушај подмићивања пред изборе”, и то његовим а не Вучићевим новцем. Казао је да је пакет “само перфиднија варијанта сендвича које Вучић и СНС већ годинама удељују члановима своје странке као ‘награду’ за послушност”.

Благојевић као некадашњи наставник ликовног васпитања у основној школи, који је био и директор школе, прима пензију од око 34.000 динара. Подсећа да актуелна власт њему и осталим пензионерима још увек није вратила целокупно умањење пензија, за које је једина одговорна, а да су оне обезвређене и константним поскупљењима. Притом су више од пензија увећани “криминал, корупција, непотизам и остале Вучићеве благодети”, закључује.

Дође ми да у овим годинама одем из земље

– Све више размишљам као наши млади људи. Дође ми да продам ову стару кућу и под старе дане одем из ове земље пуне благостања, слободних медија и слободних владиних медиокриотета, да у миру проживим бар остатак живота. Од 18 младих људи из моје блиске фамилије – а сви су они образовани, отишло је 11, а троје се припрема да оде. Разлог није само материјалне природе – каже Благојевић.

Зорица Миладиновић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар