Почетна » “Тек стиже хаос”: На Инфективној нагли скок броја заражених

“Тек стиже хаос”: На Инфективној нагли скок броја заражених

од admin
0 коментар

 

“Инфективна клиника је пуна, крцата пацијентима, а сви смо знали да ће се ово догодити јер смо неодговорни и превише опуштени, а тек нас чека хаос на зиму”, упозорава један од лекара који збрињава пацијенте заражене коронавирусом, чије име је познато редакцији Нова.рс.

“Говорио сам да ће цела ова ситуација са короном бити катастрофа и да није избора све би било много другачије. Бројка заражених расте из дана у дан. Нека одељења су до недавно била пред затварањем, међутим онда се одједном број новозаражених повећао, па смо поново затрпани послом”, наглашава наш саговорник.

Он наглашава да се народ понаша неодговорно и да је то разлог буктања вируса.

“Сви су без маске, а кад дође зима биће куку леле, у децембру нећемо знати шта је грип, а шта корона. Биће само: ‘баке, деке волимо вас’. Мислим да Сајам нећемо поново отварати јер је вирус ослабио у смислу да су симптоми слабији, мања је смртност. Топло време ослабиће пренос, али морамо бити одговорнији. Погледајмо како је у региону, људи су одговорнији, наплаћују се казне због неношења маски, рукавица, непоштовања социјалне дистанце…”, каже доктор.

Да је Инфективна клиника у Београду пуна пацијената заражених коронавирусом, потврдило је за Нова.рс више лекара који збрињавају оболеле.

Међутим, директор Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије Горан Стевановић изјавио је раније да је у овом тренутку на Клиници 59 пацијената, од којих су 34 ковид-позитивна, док остали чекају резултат.

“Неки су примљени у току ноћи и чекају резултат, 34 су ковид позитивни”, рекао је он.

“Имамо неколико болесника који су нека наша основна патологија, ХИВ, АИДС, који су у у посебној изолацији, унутар изолационе јединице”, рекао је Стевановић новинарима.

Ана Вушовић Марковић  Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар