Почетна » Треба да знамо ако се Данило Вучић дружи с криминалцима

Треба да знамо ако се Данило Вучић дружи с криминалцима

од admin
0 коментар

 

Павловић за Нова.рс наводи, да је синоћ у току дербија Партизана и Црвене звезде кроз излог кафића направила неколико фотографија сина председника Србије Александра Вучића у друштву особа познатих полицији, након чега је кренула да се удаљава.

У том тренутку су јој пришле три особе у цивилу које су се представиле као полицајци. Након што је легитимисана пришле су јој још две непознате особе, од којих јој је једна одузела телефон.

Док је телефон држао непознати мушкарац, како објашњава Павловић, из правца кафића су се појавили Александар Видојевић и Немања Срећковић, који су претходно седели у друштву Данила Вучића, што је и документовано.

Александар Видојевић, звани Аца Рошави, како наводи КРИК, члан је Партизанове навијачке групе “Јањичари” и тренутно му се суди да је са хулиганима из ове групе демолирао ноћни клуб “Комитет”. У бази полиције Србије води се и као члан црногорског кавачког клана, док је Немања Срећковић, звани Курта, према сазнањима КРИК-а члан исте навијачке групе.

 

Новинарка КРИК-а наводи да јој је Видојевић тада пришао и обратио се следећим речима:

“Ми се већ знамо јако добро, ти знаш ко сам ја. Ти пишеш о мени, мој отац је имао три срчана удара због тебе.”

“На то сам га само питала да ли могу да добијем свој телефом. Рекао је “можеш” и пружио руку човеку који је држао мој телефон, он му је додао, након чега ми је Видојевић додао телефон”, каже новинарка КРИК-а.

Објашњава да она суђења Видојевићу прати већ две године, као и да га је виђала неколико пута али никада са њим раније није разговарала.

Како каже, након што јој је био враћен телефон, погледала је на другу страну улице и видела да полицајаца више нема.

“Онда сам питала да ли могу да идем, након чега сам од Видојевића добила дозволу да то урадим”, каже она.

Питање с ким се дружи Данило Вучић није напад на децу председника

У појединим медијима већ су се појавили наслови у којима се писање КРИК-а подводи под “прљаву кампању и невиђени хајку на децу председника Србије”.

Новинарка КРИК-а каже за Нова.рс да се овде не може говорити о нападу на децу председника, јер је Данило Вучић пунолетан, а фотографије су направљене на јавном месту.

“Ја га нисам ни на који начин угрожавала. А сусрети, контакти људи који су најближи председнику ове државе су од изузетне важности. То је легитимна тема”, каже Павловић и додаје:

“Људи који су седели са Данилом Вучићем су људи против којих су се водили вишеструки поступци у овој земљи. Сама чињеница да председников син седи са њима је веома симптоматична. Ово није први пут, ово је четврти пут да су они сликани заједно а вероватно је таквих ситуација било више.”

Наглашава да се КРИК годинама бави том темом.

“Такви односи између криминалаца и држава указују на системске ствари, то како систем функционише. То је један од показатеља да кључни људи у овој држави одржавају врло блиске односе са криминалним структурама”, каже она.

Наглашава да КРИК не тврди како Данило Вучић врши кривична дела.

“Ми ни једног тренутка нисмо то рекли, али смо рекли да то може да буде веома опасно и да указује на неке опасне везе између врха државе и криминала”, каже она и закључује:

“У крајњем случају ако сам ја угрожавала безбедност сина председника тиме што сам га сликала шта су радили људи који су седели поред њега а имају бројне кривичне пријаве, познати су по разним инцидентима. Данило Вучић је штићено лице, па се поставља и питање због чега ти људи који га штите не раде свој посао и не штите га људи који би потенцијално могли да угрозе његову безбедност у крајњем случају.”

Милена Илић Мирковић   Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 × 3 =