Почетна » УНС: Хитно испитати сумњу да су каблови телевизије К1 намерно пресечени

УНС: Хитно испитати сумњу да су каблови телевизије К1 намерно пресечени

од admin
0 коментар

 

У телевизији К1 кажу да претпостављају да су каблови пресечени. „Да су услед временских услова прекинути, МТС би као провајдер у свом систему имао аларм као сигнал да је квар на мрежи. Било нам је онемогућено слање сигнала оператору од 7:19 до 9:47 сати“, наводе у овој телевизији.

У К1 истичу да је случај власник објекта данас пријавио полицији а да ће она, претпостављају, прегледом надзорних камера доћи до одговора.

Ауторка емисије „Уранак“ Јована Јоксимовић јуче је на свом Инстаграм профилу написала да је неко пресекао оптичке каблове телевизије К1 и одложио најављени почетак јутарњег програма на два сата. „Када се овој саботажи дода и кампања у медијима која се последњих дана води против нашег програма, могу слободно да закључим: Број оних који нам не желе добро, њихов страх од Уранка, у директној је пропорцији са нашим квалитетом“, навела је Јоксимовићева.

УНС подсећа да је чланом 149 Кривичног законика за спречавање или ометање емитовања телевизијског програма запрећена казна затвора до годину дана и позива надлежне да хитно утврде ко стоји иза овог инцидента.

Унс/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар