Почетна » Митру који болује од церебралне парализе потребан WЕСТ апарат

Митру који болује од церебралне парализе потребан WЕСТ апарат

0 коментар

Митар је младић који има 28. година, рођен са 7 и по месеци, због повреде при рођења и немарности лекара,сада је инвалид 100%. При рођењу је дошло до можданог крварења што за последицу сада има дијагнозу церебрална парализа и 100% зависност од друге особе и везаност за колица. Отац је напустио њега и мајку 20. дана од рођења Митра , од тада мајка је та која брине о њему 24 сата дневно, 7 дана у недељи.

28 . априла ове године је дошло је до експлозије на аутомобилу, пожар је захватио просторије 80 м2 где је изгорело много тога, укључујући ауто,гараже,радионицу очеву и две помоћне просторије. Материјална штета је најмање око 25.000 евра. У пожару су уништена двоја Митрова колица и друга његова помагала, која су му неопходна  за свакоднедвницу. У помоћ су тада изашли људи добре воље,

Центар за социјални рад Темерин и Општина Темерин су помогли у складу са могућностима,спортисти из Н.Сада су купили неуролошка колица, фирма Wurth из Београда је купила скупи вертикализатор остало нам је још да купимо апарат који служи за спречавање лепљења шлајма на плућа због сталног седења у колицима, апарат смо имали али нажалост ни њега више нема.

Уређај за искашљавање се зове WEST и његова помоћ је велика јер замењује свакодневно дренирање које је јако тешко јер не могу Митра са 174 цм и 50-так кг да држим прео колена или преко косе равни и дренирам га…Борба са шлајмом је од првог дана ,последица скупљања тог истог шлајма код Митра је резултирала два пута као јаћа упала плућа а једном и плеурални излив који је био буквално борба за живот.

Апарат WЕСТ не може да се купи у Србији тј на нашем тржишту га ја нисам нашла,све продаје су везане за земље запада што у многоме отежава целу ову причу, каже за Жиг инфо Митрова мама.

Помозимо Митру на следећи начин.

Митру можете помоћи на следећи начин: 

Слађана Чомић
ОТП БАНКА Србија а.д.
Трг Слободе 5
Нови Сад
325-9300600548447-53

Девизни рачун :

IBAN: RS35325934060016601139
Слађана Чомић
Сириг 21214
Србија
0604849037

ОТП БАНКА Србија А.Д
SWIFY CODE :OTPVRS22

1.SOCIETE GENERALE ,FR
SOGEFRPP
2.COMMERZBANK AG, DE
COBADEFF
3.DEUTSCHE BANK AG, DE
DEUTDEFF
4.OTP BANK PLC, HU
OTPVHUHB

Можда ти се свиди

Оставите коментар