Почетна » Радници Поште нису прихватили понуду руководства, наставља се обустава рада

Радници Поште нису прихватили понуду руководства, наставља се обустава рада

од admin
0 коментар

 

Он је казао да на састанку радне групе која расправља о стању у Пошти није постигнут било какав договор и да не очекује да ће разговори бити настављени. У радној групи су и представници Владе Србије, а радницима Поште је понуђено да се укупна маса зарада повећа за 10 одсто и да се нађу модели како да највеће увећање плата добију радници са најмањим примањима.

„За нас је таква понуда неприхватљива, а наш захтев је и да запослени имају боље услове рада. Радна група која расправља о стању у Пошти се није састајала шест месеци и сад се тражи да се за два дана постигне договор“, рекао је Тешић.

Обуставу рада коју су поштански радници почели пре седам дана у више градова у Србији није организовао ниједан синдикат у том предузећу, већ сами запослени.

Вршилац дужности директора Поште Србије Мира Петровић и потпредседник Владе Небојша Стефановић разговарали су прошле седмице о стању у том предузећу и плановима пословања којима је предвиђена повишица зарада од 10 одсто у 2020. години, као и бољи материјални положај запослених са најнижим примањима.

У Пошти Србије запослено је око 15.000 људи, а нема званичних података колико је поштара и радника у штрајку.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар