Почетна » Удружење Шанса за родитељство: И даље је тема мушке неплодности велика стигма

Удружење Шанса за родитељство: И даље је тема мушке неплодности велика стигма

од admin
0 коментар

 

Европска Недеља (не)плодности обележава се у свим државама Европе а главни организатор је европско кровно удружење Фертилитy Еуропе са седиштем у Бриселу. Европа и ове године позива на једнакост у приступу процедурама за лечење неплодности широм Европе, али и на бољу информисаност.

Како су навели, у Србији Удружење Шанса за родитељство обележава ову Недељу са посебним освртом на проблеме мушког стерилитета и то различитим акцијама самог Удружења.

Удружење Шанса за родитељство расписало је конкурс за најлепше Писмо подршке у Недељи (не)плодности, тако да сви који желе да пошаљу мотивациону поруку могу то и да ураде тако што ће написати писмо и доставити га Удружењу, а најлепше Писмо подршке биће симболично награђено. Конкурс траје од 1. до 7. новембра а сва писма можете послати на емаил адресу инфо@сансазародитељство.орг.рс.

„Посебно ми је драго што овогодишња Недеља неплодности посебну пажњу скреће на тему мушке неплодности. Тачно је да се данас много више говори о овој теми, али на жалост и даље има мушкараца који тешко започињу своју борбу, осећају се стигматизовано, не желе да ураде ни основне анализе како би проверили своју плодност, у страху су да не буду понижени или постиђени. Нажалост у 21. веку један број парова се због проблема мушке неплодности разиђе, а овај проблем може бити решен. Желимо да ове недеље пружимо снажну подршку мушкарцима, охрабримо их да потраже помоћ и подршку. У оквиру ове недеље организујемо wебинар са урологом на ком ће сви присутни моћи да поставе питање у вези са лечењем мушке неплодности. Wебинар ће се одржати 6. новембра од 18х а све информације можете пронаћи на насем сајту www.sansazaroditeljstvo.org.rs.“,  , изјавила је Сандра Јовановић, председница Удружења Шанса за родитељство.

Кровно европско удружење Фертилитy Еуропе поручује:„Више од 25 милиона грађана Европе данас је погођено проблемом неплодности, с тим да је у 40 одсто случајева основ проблема мушка неплодност. И даље је тема мушке неплодности велика стигма. Да би се смањила стигма и нормализовала дискусија о мушкој неплодности, потребно је више свести и едукације о мушком и женском сексуалном и репродуктивном здрављу“ – објашњава Сату Раутакаллио-Хокканен, председница извршног одбора Фертилитy Еуропе.

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар