Почетна » Возач ГСП прекинуо смену и отишао кући: Седите ви у канту с неисправном климом

Возач ГСП прекинуо смену и отишао кући: Седите ви у канту с неисправном климом

од Други Пишу
0 коментар

„Сауне“ у градском превозу нису новост. Много је оних који мењају две, три линије превоза до посла, путују по пола сата или сат, и кад на сву ту муку стигне крнтија без климе, једино што нам остаје јесте да жељно ишчекујемо модерне и климатизоване аутобусе. А шта када возачу аутобуса „прегори“, па одлучи да прекине смену?

Наиме, на друштвеној мрежи Твитер један корисник, возач градског превоза, објавио је да је данас први пут за 15 година прекинуо смену и отишао кући.

„Први пут за 15 година сам прекинуо смену и отишао кући. Возити аутобус у коме је 48 степени је стварно превише. Господо из фотеље седите у канту са неисправном климом и 4 прозора и возите 8 сати, биће вам јасно зашто немате возача…“, написао је он.

Први пут за 15 година сам прекинуо смену и отисао кући. Возити аутобус у коме је 48 степени је стварно превише 😡😡😡.Господо из фотеље седите у канту са неисправном климом и 4 прозора и возите 8 сати,биће вам јасно зашто немате возача…

— Darth Maximus (@CKafane) July 1, 2022

На поменуту објаву нижу се коментари, те тако многи овом возачу поручују да и други треба да се угледају на њега.

„Браво за прекид вожње! Знам да је путницима тешко али када би већина возача овако урадила можда би директори нешто и преузели. Мада не верујем, не возе се градским превозом“, један је од коментара.

Од укупно 2.307 возила која обављају јавни превоз путника на територији Београда, уграђене клима-уређаје нема 264 возила, односно 11,4 одсто од укупног броја, подаци су градског Секратријата за јавни превоз које је објавила Политика.

Казне

Иначе, клима-уређаји морају бити исправни и укључени када је температура виша од 25 степени, а у супротном превозник, као и одговорно лице, суочавају се са казном од 20.000 динара, објавио је Градски Секретаријат за јавни превоз.

Од 2019. године, саобраћајни инспектори и комунална полиција контролишу да ли клима-уређаји раде у београдском јавном превозу. Бар на папиру тако пише, у пракси… Није баш тако.

Први аутобуси са уграђеном климом који су набављени за ГСП Београд, били су пољске фирме Соларис 2013. године, а затим и сви који су куповани после тога, рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда за Телевизију Н1 у јуну 2021. године.

Милица Божиновић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар