Почетна » АНЂЕЛА ГОДИНАМА ЧЕКА ПРАВДУ Девојчицу ударио прешавши дуплу пуну линију и под дејством алкохола, ослобођен одговорности!

АНЂЕЛА ГОДИНАМА ЧЕКА ПРАВДУ Девојчицу ударио прешавши дуплу пуну линију и под дејством алкохола, ослобођен одговорности!

од admin
0 коментар

Митровићи огорчени пресудом Основног суда: После четири године суђења, током којег је утвђено да је нашу ћерку Анђелу ударио прешавши дуплу пуну линију и под дејством алкохола, возач аутомобила ослобођен је одговорности

ВАЉЕВО – Огорчени смо јер је, после четири године суђења, током којег је утвђено да је нашу ћерку Анђелу ударио прешавши дуплу пуну линију и под дејством алкохола, возач аутомобила ослобођен одговорности. На пресуду Основног суда уложићемо жалбу Вишем суду у Ваљеву – каже Зоран Митровић из града на Колубари и подсећа на то да се незгода догодила 26. маја 2011, у Ужичкој улици, недалеко од њихове породичне куће.

Анђела је тада имала 11 година, на повратку из школе изашла је из аутобуса и кренула до трафике, на супротној страни улице, а онда се испред ње створио аутомобил, па је осетила јак ударац и болове…

– Једна девојка помогла ми је да устанем, а другарица отрчала је да јави мојим родитељима. Возач који ме је ударио изашао је из кола, али ми није прилазио… После неколико минута, једноставно је сео у кола и отишао – сећа се девојчица која је, због лакших повреда, на болничком лечењу провела шест дана.

Њен отац истиче да возач аутомобила, Душан Станковић (73), није ни покушао да јој помогне, нити је сачекао хитну помоћ и полицију. Када су га саобраћајци убрзо пронашли, алкотест је показао да је тада имао 1,61 промил алкохола у крви.

– Покренули смо кривично гоњење, али је процес четири пута одлаган, јер се жалио да је шећераш, а сада смо шокирани пресудом Основног суда који га ослобађа одговорности. Прихваћено је мишљење вештака саобраћајне струке, да је до незгоде дошло Анђелином непажњом, а закључено је и то да је возач био на удаљености краћој него што је потребно да се заустави… Прихваћен је исказ оптуженог да је Анђела, наводно, налетела на његов аутомобил, а одбачено сведочење њене другарице и још једног очевица, да возач није чекао иза аутобуса, већ се његово возило све време кретало – закључује Зоран Митровић.

Б. ПУЗОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар