Почетна » Београђани бежали од тенкова

Београђани бежали од тенкова

од admin
0 коментар

Стотине тркача из региона учествовало је данас у Београду у првој Трци за мир која је организована као знак подршке свим избеглицама из земаља погођених ратним сукобима

Стотине тркача из региона учествовало је данас у Београду у првој Трци за мир која је организована као знак подршке свим избеглицама из земаља погођених ратним сукобима.

Тркачке тимове пратили су у центру града тенкови и војна возила, како би се на тај начин симболично указало на судбину избеглица које су због рата у својим земљама принуђени да трче како би сачували живот.

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да је Београда још једном показао велико срце, хуманост и солидарност са људима који немају срећу да живе у свом граду.

„Београд данас шаље још једну снажну поруку и подршку свима онима који беже од беде, сиромаштва и рата, а таквих је нажалост много у свету. Шаљемо им подршку и поруку хуманости, солидарности, љубави, отвореног срца“, казао је Мали.

Трка је одржана на стази дугој три километара. Почела је на углу улица Душанове и Тадеуша Кошћушка, а наставила се на Савском кеју.

Трку за мир организовали су Атлетски савез Србије и Град Београд.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар