Почетна » Огњановићи уплатили 442.058 евра за лечење деце

Огњановићи уплатили 442.058 евра за лечење деце

од admin
0 коментар

Небојша и Јелена Огњановић су у последњих месец дана за лечење 12 болесне деце уплатили укупно 442.058 евра, а последња уплата од 120.000 евра је извршена јуче на рачун болнице у Ђенови, за лечење трогодишње Петре Цветковић

БЕОГРАД – Небојша и Јелена Огњановић су у последњих месец дана за лечење 12 болесне деце уплатили укупно 442.058 евра, а последња уплата од 120.000 евра је извршена јуче на рачун болнице у Ђенови, за лечење трогодишње Петре Цветковић, преносе београдски медији.

Највећи износ – 186.366 евра, уплаћен је немачкој болници за лечење 17.годишње Кристине Денчић из села Пертаре код Лесковца, која болује од Хочкиновог лимфома, преносе медији позивајући се на саопштење Небојеше Огњановића.

Тих 442.000 евра део је хуманитарног новца (више од 2,6 милиона евра), који је цела Србија у пролеће 2013. године скупљала да би њихова ћерка Тијана отишла на трансплантацију срца у Америку, коју није дочекала.

Након оставинске расправе у децембру 2013. године Огњановићи су постали наследници хуманитарног новца и тада су обећали да ће сав новац дати у хуманитарне сврхе.

Са јучерашњим уплатама сав новац који је био на рачуну Јелене Огњановић утрошен је за лечење болесне деце, наводи се у писаном допису Небојше Огњановића.

Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је крајем прошле године истрагу против Огњановића због сумње да су извршили за кривична дела прање новца и превара.

Због тога су поднели Вишем јавном тужилаштву за деблокаду рачуна на којем је 100.000 долара, како би и тај новац могао да се да оболелим малишанима.

Јелена и Небојша Огњановић се терете да су део средстава прикупљених за лечење њихове ћерке Тијане, у износу од 100.000 долара и 7.400 евра задржали за себе.

Након покретања истраге против Огњановића по поднетој кривичној пријави Министарства унутршњих послова Србије, тужилаштво је тада доставило и замолницу надлежном органу Сједињених Америчких држава како би се међународним правним путем обезбедила документација битна за одлучивање о даљем поступку, напомиње се у информацији.

Огњановићи су у пролеће 2013. године апеловали на грађане Србије са молбом за прикупљање 750.000 долара за трансплантацију срца малој Тијани.

У кратком року на Тијанин рачун у Комерцијалној банци слило се 2,6 милиона евра.

Девојчица међутим није дочекала трансплантацију, јер је преминула 15. јула 2013. године.

По повратку у Србију Огњановићи су тврдили да су са Тијаниног рачуна платили за лечење 1,1 милион евра.

Раније су Огњановићи купили опрему вредну 1,2 милиона евра за Институт за мајку и дете.

 

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар