Почетна » Београђани, одложите купаћи: Ево кад се отварају престоничке плаже и базени за купаче

Београђани, одложите купаћи: Ево кад се отварају престоничке плаже и базени за купаче

од admin
0 коментар

Иако смо и јуче имали праве летње температуре, сезона купања на београдским отвореним базенима и плажама неће почети пре средине јуна, а на неким пливалиштима и тек крајем следећег месеца!

Европска првенства одложиће брчкање на Ади Циганлији и Ташмајдану. Тако „Таш“ неће бити доступан за посетиоце од 18. до 25. јуна јер ће се у то време одржати ЕП у синхроном пливању. Ако је за утеху, цене карата на базену који је комплетно реновиран прошле године остаће непромењене.

– Појединачне дневне карте биће 300 динара, док ће после 18 часова посетиоци моћи да се купају за 200 динара. Студентска или ученичка месечна карта биће 2.500 динара – рекао је Милан Нововић, директор СРЦ-а „Ташмајдан“.

Слична ситуација је и на Ади Циганлији.

– Сезона купања ће ове године почети нешто касније имајући у виду да се до 25. јуна на Савском језеру одржава ЕП за јуниоре у кајаку. Можда то неће баш обрадовати посетиоце, али се надамо да ће бити стрпљиви и да ће, као и претходних година, провести лето на Београдском мору – рекао је Миодраг Јовић, стручни сарадник за купалиште и спортске објекте ЈП „Ада Циганлија“.

Новобеограђани ће, ако их време послужи, од 15. јуна моћи да се купају на Базену „11. април“, а домаћини најављују нове програмске активности и многобројна изненађења. Цена карте биће 300 динара.

– Ове године дуго топло лето биће употпуњено и вечерњим концертима – рекла је Марина Јовановић, и додала да посетиоце очекују и журке на базену.

Први би капије могли да отворе СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“ на Дорћолу и Завод за спорт у Кошутњаку, и то између 10. и 15. јуна. У кошутњачкој шуми највише ће уживати најмлађи за које ће бити организоване традиционалне бесплатне школе пливања.

Средином јуна с радом би требало да почне и СЦ „Бањица“, док на „Олимпу“ још не знају тачан датум, мада увелико раде на санацији дечјег базена, да би малишани могли безбедно да се купају.

БРЧКАЊЕ НА ЛИДУ ОД 1. ЈУЛА

Последњи ће у својој плажи моћи да уживају Земунци, али и комшије са Новог Београда. Отварање Лида планирано је за 1. јул, а постављање понтонског моста почеће у другој половини наредног месеца.

Сезона на Ади и Ташмајдану померена због такмичења у кајаку и пливањуТАШМАЈДАН ЋЕ БИТИ ОТВОРЕН ТЕК 26. ЈУНА

Сузана Луковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар