Почетна » Београђани, стижу нови контролори: Мање шверца у превозу од јесени

Београђани, стижу нови контролори: Мање шверца у превозу од јесени

од admin
0 коментар

Расписан конкурс за нове раднике који ће проверавати карте у јавном превозу. Од септембра се успоставља систем контроле у БГ возу на три станице. „Трозупци“ треба да се поставе на шест станица

ПУТНИКЕ у јавном градском превозу од јесени ће контролисати већи број „бусплус“ контролора. Компанија „Апекс“ већ је расписала конкурс за заинтересоване кандидате, а на овај корак одлучили су се због повећања посла.

Директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић каже да би путнике у јавном градском превозу по уговору са приватном фирмом „Апекс“, требало да контролише најмање 200 контролора. Ипак, ни у Дирекцији, ни у „Апексу“ не изјашњавају се о прецизном броју ангажованих контролора.

– Више их је од 200 – уверава нас Митровић. – До сада путници „Бг воза“ нису подлегали никаквој контроли, јер ни опрема у возилима није радила, тачније, валидатори су били поломљени. Чак четири пута су их комплетно мењали, али није вредело. Вандали су наставили да их уништавају. Из тог разлога смо и одлучили да поставимо баријере, за почетак, на улазу у три железничке станице. Тако да ће путници морати да пре него уђу у воз очитају карту.

„Трозупци“ који спречавају улазак на станицу наћи ће се код Вуковог споменика, Панчевачког моста и Карађорђевог парка. Према Митровићевим речима, за обнову рампи заслужна је компанија „Апекс“. Комплетан посао је завршен, али се чека да „Железнице“ са којима је склопљен уговор, обезбеде људе који ће чувати обновљене баријере.

У „Србија возу“ кажу да је у току избор најповољнијег понуђача за послове физичко-техничког обезбеђења на основу покренутог поступка јавне набавке. И да се почетак реализације овог посла очекује између 1. и 5. септембра.

Иначе, у плану је да овакав систем контроле путника заживи и на осталих шест железничких станица, али засад нема техничких могућности. Потребно је да на њима буду постављене баријере, а на поменуте три већ су постојале, па су само модификоване. Оспособљавањем рампи, заменом механичких делова, постављањем апарата за оверу и повезивање са системом, направљен је затворен систем, тако да ће свако ко жели да користи „БГ воз“ морати да овери карту како би ушао на станицу, односно перон.

КРИТЕРИЈУМИ ЗА КАНДИДАТЕ

Услови које заинтересовани кандидати за контролоре морају да испуне су средња школска спрема, основно знање енглеског језика, комуникационе вештине, способност квалитетног тимског рада и праћења јасно дефинисаних процедура. Пожељно је претходно искуство на пословима контроле карата у јавном превозу. Сви заинтересовани кандидати могу послати своје биографије (са сликом) електронским путем до 7. септембра.

Н. ВУКИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар