Почетна » ДА ЛИ КОНТРОЛОРИ СМЕЈУ ДА ИЗДАЈУ ПРЕКРШАЈНЕ КАЗНЕ? Алимпић: То могу само полиција и комуналци. Весић: Све по закону!

ДА ЛИ КОНТРОЛОРИ СМЕЈУ ДА ИЗДАЈУ ПРЕКРШАЈНЕ КАЗНЕ? Алимпић: То могу само полиција и комуналци. Весић: Све по закону!

од admin
0 коментар

Предлог да контролори Бусплуса могу у јавном градском превозу сами да штампају прекршајне налоге и на лицу места кажњавају путнике без присуства комуналних полицајаца, узбуркао је страсти и на седници Скупштине града Београда.
Томе се оштро успротивио Зоран Алимпић (ДС).

– Овлашћена лица која смеју да легитимишу грађане и издају им прекршајни налог су само полицајац и комунални полицајац – тврди Алимпић.

Међутим, градски менаџер Горан Весић имао је другачије виђење ситуације.

– Електронски прекршајни налог је у складу са Законом о електронском потпису, односи се на све прекршаје, а не само на градски превоз. Измене које данас усвајамо су део Измена закона о прекршајима. Више од 50 одсто путника не плаћа превоз, а ово предузеће има губитак месечно и до 200 милиона динара – рекао је Весић.

Вест о новим надлежностима Бусплус конторлора измамила је и реакцију повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуба Шабића на његовом твитер налогу.

– Јесте да су оригиналност и маштовитост начелно лепе ствари али… – написао је Шабић

 

Како би спречили да путници без карте користе БГ воз, на седници је најављено и да ће ускоро бити у функцији и рампе на улазу у станице, али и контролори који ће прегледати карте пре уласака у возило.

BG VOZ

– У БГ возу се сваки дан вози 40.000 људи без карте. Затворићемо улазе, прво на Прокопу, Панчевачком мост и код Вуковог споменика који ће изгледати као светски метрои, а онда и на осталима. Ставићемо рампе и блиндиране валидаторе, док ће контролори ван возила, пре вожње, контролисати карте. Из градског буџета сада се издвајају 24 милијарде динара за ГСП „Београд“, а сад цемо то смањити. Набавићемо школске аутобусе, јер су деца у приградским насељима приоритет – рекао је Угљеша Митровић, директор Дирекције за јавни превоз.

Дуња Тулимировић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар