Почетна » ЈОШ НЕМА РЕШЕЊА ЗА ИЗГОРЕЛИ „ДЕПО“ Мали: Закупци из „Депоа“ продаваће на Ђерму

ЈОШ НЕМА РЕШЕЊА ЗА ИЗГОРЕЛИ „ДЕПО“ Мали: Закупци из „Депоа“ продаваће на Ђерму

од admin
0 коментар

Јавно предузеће „Градске пијаце“ планира да направи посебан део на пијаци на Ђерму који ће понудити закупцима тезги из „Депоа“

БЕОГРАД – Јавно предузеће „Градске пијаце“ планира да направи посебан део на пијаци на Ђерму који ће понудити закупцима тезги из „Депоа“, који је уништен у пожару, рекао је данас градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је истакао да је реч о инвестицији од око 40 милиона динара, како би се део пијаце Ђерам средио и прилагодио за закупце тезги у Депоу, како би имали део у којем могу да обављају делатност.

„Мислим да су они то и прихватили, као неко прелазно или дугорочно решење, у зависности од тога шта ће се дешавати са Депоом“, рекао је Мали новинарима, након састанка са руководством „Градских пијаца“.

Он је објаснио да још није завршен пројекат реконструкције Депоа, па се не зна ни колико би то коштало.

„У овом тренутку не могу да кажем шта ће се дешавати са тиме, али смо људима нашли решење да буду овде, на Ђерму. Тражимо решење, не чекајући да видимо шта ће се десити са Депоом“, навео је градоначелник.

Упитан када ће почети чишћење Депоа, Мали је рекао да је сређивање део обнове, што значи да мора да постоји пројекат и да се види колико ће радови коштати.

„Чистите и одмах рушите оно што је већ уништено да бисте изградили нешто ново, тако да то сада стоји ту где јесте, а када будемо направили пројекат, што је у току, знаћемо тачан премер и предрачун радова“, навео је Мали.

Директор ЈП „Градске пијаце“ Иван Сочо рекао је да је пројекат за реконструкцију дела Ђерма који ће бити понуђен закупцима у Депоу у финалној фази, а у наредне две седмице би требало да буде расписан тендер за изградњу одговарајуће конструкције.

Та конструкција, додао је Сочо, може да се постави за 15 дана, што значи да цео процес може да буде завршен до лета.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар