Почетна Локалне вестиБеоград ГРОЦКА РАСАДНИК НАПРЕДНИХ ИДЕЈА! Како је Мали најавио 500 стубова са цвећем

ГРОЦКА РАСАДНИК НАПРЕДНИХ ИДЕЈА! Како је Мали најавио 500 стубова са цвећем

од admin
0 коментар

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је постављање саксија са цвећем на стубове јавне расвете у главном граду.

Мали је рекао да ће то почети да се ради следеће недеље, а предвиђено је да саксије с различитим врстама цвећа буду постављене на око 500 стубова.

Улепшавање града је битан и велики корак за Београд, јер он треба да одише атмосфером великих метропола. У складу с тим, и цвеће доприноси визуелном идентитету града, на чијем улепшавању свакодневно радимо, рекао је Мали.

Украшене ће бити светиљке на потезу од аеродрома до петље „Ласта”, читав Бранков мост са 27 стубова и 120 стубова у Улици кнеза Милоша.

Јавност ће бити у прилици да одлучи да ли треба украшавати и неке друге делове града на сличан начин, најавио је градоначелник, преноси Беоинфо.

Још 2012. године, када је у ГО Гроцка формирана већина у којој су предњачили напредњаци, центар овог места је улепшан жандињерима цвећа. Тадашње улепшавање Гроцке, није протекло без коментара на друштвеним мрежама. Највише се повела расправа о томе да се то цвеће залива са водом из водоводне мреже а претходно је инспекција почела да кажњава све оне грађане коју су ту исту воду користили за ненаменско трошење, међу којима је и заливање.

Пре нешто мање од месец дана, ГО Гроцка почела је да украшава и остала места са цвећем, постављајући жандињере по бандерама или стубовима.

Подсетимо се, 2013. године је свечано пуштена фонтана у Калуђерици, прошле године у Гроцкој, да би се затим приступило изградњи фонтане на Славији.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар