Почетна » НОВИ ПРОТЕСТ Чланови Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ сутра поново на улицама града

НОВИ ПРОТЕСТ Чланови Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ сутра поново на улицама града

од admin
0 коментар

Иницијатива „Не да(ви)мо Београд“одржаће у четвртак, 29. септембра, у 18 сати протест испред Скупштине града Београда под називом „Нема страха, нема предаје“. Организатори су најавили да ће подршку протесту својим присуством пружити бројни угледни писци, спортисти, новинари, глумци, стрип цртачи, редитељи, научници и архитекте…

Организатори протеста најавили су да је и овај протест усмерен против скривања информација од јавног значаја у случају фантомског рушења у Савамали.

– Пет месеци је прошло од рушења у Херцеговачкој улици, а истрага још није ни покренута и таји се име тужиоца у овом случају. На захтев повереника за информације од јавног значаја Родољуба Шабића да се ови подаци обелодане грађанству, тужилаштво ћути иако су истекли сви рокови од пријема његовог решења – каже Радомир Лазовић из иницијативе „Не давимо Београд“.

Организатори истичу да ће им се на сутрашњем протесту прикључити и групе грађана из других градова – Суботице, Новог Сада, Ниша, Шапца, Краљева, Пријепоља, Ниша.

Сви заједно прошетаће од Скупштине града до Вишег Јавног Тужилаштва.

– Поручићемо им да се не плаше, да не подлежу притисцима других органа власти и да одговорно раде свој посао – објашњава Радомир Лазић.

Из Иницијативе су додали да је овај протест за њих велика подршка, али и одговорност.

– Не смемо дозволити да се злочини заташкају, кривица релативизује, а починиоци прођу некажњени. Притисак грађана довео је до признања кривице, али без притиска неће бити ништа од одговорности – кажу у иницијативи „Не да(ви)мо Београд“.

Организатори су на протест позвали и Душана Ивковића, Мишу Васића, Дражу Петровића, Бранислава Трифуновића, Сташу Копривицу, Николу Ђуричка, Марка Видојковића, Марка Сомборца, Мињу Богавац, Вуја Илића, Кристину Ковач, Владимира Арсенијевића, Миу Давид, Бојану Маљевић, Кокана Младеновића, Марчела.

Писац Марко Видојковић, такође, је најавио долазак и позвао суграђане.

– Грађани на улицама – опет и заувек, једина алтернатива бандитима у фотељама – поручио је Видојковић.

 

(Blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар