Почетна » ПЉАЧКАШ НА БУБАЊ ПОТОКУ Лажни стопер прича људима тужну причу, па узима новац

ПЉАЧКАШ НА БУБАЊ ПОТОКУ Лажни стопер прича људима тужну причу, па узима новац

од admin
0 коментар

На наплатној рампи Бубањ поток возаче зауставља двадесетдвогодишњи младић са молбом да га повезу. Међутим чим седне у ауто почне да прича тужну животну причу која никога не остави равнодушним и тако од људи који се сажале узима новац.

Лажни стопер је ушао и у кола Марка Митића из Младеновца. Митић каже да је овом дечку стао јер му се чинио скрушен и беспомоћан.

– Изгледао је сасвим нормално, лепо обучен, чист, рекао је да иде до Младеновца. Започели смо необавезан разговор, ја сам га питао одакле је, а он је кренуо да прича мирно и сталожено, каже Марко.

Младић му је испричао да је са Косова и да су му отац и мајка убијени и да нема никога на свету. Каже да га је са три године, када је остао сироче, узео један свештаник који га је одгајио и школовао и код ког је живео до пре десет дана, када је због срамоте одлучио да престане да му буде на грбачи и донео је одлуку да почне да ради. Наводно је само са парама за карту кренуо за Београд да пронађе посао и смештај.

Младић је потом до детаља причао како у тој намери није успео, да је данима лутао Београдом као бескућник због чега је одлучио да се врати на Косово.

– Рекао је да није смео да троши оно мало новца што му је остало за карту назад, па је по хладноћи спавао на станицама, по шупама… А када ми је рекао да је тог дана појео само једну поморанџу, кренуле су ми сузе, рекао је Митић.

– Гануо ме је када је рекао да се он не жали, да то није ништа страшно, да је навикао и на горе и да ће наставити да се труди. Био сам фасциниран огромном снагом у тско младом човеку. Није ми тражио ништа, али сам му, када смо стигли до Младеновца дао новац који сам имао код себе, и тражио му број како бих му поново помогао, додаје Митић.

Дечко се, међутим, само захвалио и изашао из возила, а Митић је остао под утиском. Ипак Марко је убрзо сазнао да је младић са Бубањ потока обичан преварант.

По утиском је још истог дана причао о „несрећном момку“ својој сестри. Она га је одмах прекинула и рекла да су она и супруг две недеље пре тога возили баш тог младића који им је испричао идентичну причу и да су му и они дали новац. Испоставило се да је и њихов друг превезао несрећног младића још прошле године и да је и тада „младић појео само једну поморанџу за тај дан“, и он му је дао новац да му помогне.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар