Почетна » Продаја алкохола и после 22 часа?

Продаја алкохола и после 22 часа?

од admin
0 коментар

„Прохибиција“ у престоници ће ускоро бити укинута. Забрана, наводно, није дала очекиване резултате

„ПРОХИБИЦИЈА“ ће у Београду, по свему судећи, бити укинута! Ово је закључак са састанка у уторак у Градској управи на којем је констатовано да забрана продаје алкохола у периоду од 22 до шест часова није дале очекиване резултате.

– Разматрамо укидање актуелне одлуке – каже Татјана Маљковић, секретар Секретаријата за привреду. – Резултати су изостали, добили смо контраефекат. Смањена је продаја друге робе која није алкохолног карактера, али не и број саобраћајних несрећа.

Забрану продаје алкохола после 22 часа увела је претходна градска власт априла 2011. године. На њој је инсистирао тадашњи градоначелник Драган Ђилас, наводећи да је 40 одсто смањена малолетничка делинквенција. У међувремену, октобра 2012. Уставни суд Србије је прогласио одлуку града Београда о забрани продаје алколних пића неуставном. Међутим, у јуну 2013. Градска управа је опет увела „прохибицију“, која је и даље на снази.

ЦРВЕНА ЗОНА

ГРАДСКА секретарка је истакла да је за град Београд битна одлука да се у кругу од једног километра од места где се одржава нека манифестација не сме служити, нити продавати алкохол, и додала да ће угоститељски објекти моћи несметано да раде.

ПОБЕДА „УГОСТИТЕЉСКОГ ЛОБИЈА“

ОКРУГЛИ сто у уторак организован је и због тога што привредни субјекти регистровани на територији града Београда, а који се баве ресторанским и услугама продаје алкохолних пића, чине 30 одсто бруто домаћег производа у области трговине.

М. Т. К.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар