Почетна » Локални одборник СНС-а из Гроцке потврдио неправилности у бирачком списку

Локални одборник СНС-а из Гроцке потврдио неправилности у бирачком списку

Демантовао министарство државне управе и Ану Брнабић

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Реагујући на текст „На адреси овог грочанског одборника пријављено 37 гласача, у кући којој живе њих двоје“локални одборник СНС-а из Гроцке, Мирољуб Радојевић познатији као Трале, заправо је потврдио тврдње опозиције у вези бирачког списка.

Наиме, Радојевић је у некаквом демантију на текст навео да је његова адреса промењена пре две године, да сада он живи у Његошевој 2, као  и да је на тој адресу стигло само два листића за гласање.

Међутим, према евидинцији из бирачког списка за изборе за 17. децембар 2023., не постоје гласачи из улице и броја у којој је наводно пријављен још од пре две године овај грочански одборник. Конкретно у бирачком списку не постоје лица која гласају из улице Његошеве 2 из Гроцке.

Подсетимо, 25. децембра 2023. године, Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) саопштило је да „јасно и недвосмислено истиче“ да је Јединствени бирачки списак „једна од најажурнијих евиденција“ у Србији и да никад није био уређенији, те да су тврдње о постојању такозваних „фантомских бирача“ апсолутно неистините и паушалне.

Министарство је навело да је у протеклих 11 година континуирано радило на унапређењу ове базе података, те да су резултати тог рада видљиви.

  • Од успостављања Јединственог бирачког списка 2012. године евиденција пребивалишта, односно боравишта грађана повезана са бирачким списком, што значи да када грађанин промени пребивалиште, тај податак се у року од 24 часа ажурира од општинске, односно градске управе јединице локалне самоуправе задужене за део бирачког списка на чијем је подручју извршена промена, додаје се у саопштењу.

Тврдње министарства државне управе више пута је потврдила и бивша премијерка Ана Брнабић.

Дакле, ако су тврдње министарства тачне, зашто онда локалном одборнику напредњака нико није променио адресу? Такође, ако је локални одборник из Гроцке, како сам тврди, добио позив за изборе на којој је уписана адреса Његошева 2 Гроцка, зашто те адресе нема у бирачком списку?

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна фотографија: Фејсбук

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар