Почетна » Општина Гроцка игнорисала упозорења мештана, а јуче у саобраћајној несрећи повређена деца

Општина Гроцка игнорисала упозорења мештана, а јуче у саобраћајној несрећи повређена деца

Ко уређује поред пута?

од Жељко Маторчевић
0 коментар

-Упозоравали смо месецима уназад да треба да се посече грање и покоси трава на овој деоници Загребачке улице. Лично сам звала кабинет председника ГО Гроцка више пута у претходних пар месеци и увек сам добијала обећања да ће бити урађено. Јуче ми је повређено унуче у саобраћајној несрећи, позвала сам одмах општину да их упитам ко ће сада одговарати, рекли су ми да први пут чују за проблем. Овако почиње са причом мештанка Врчина којој је унуче повређено у јучерашњој саобраћајној несрећи, када су се сударили школски аутобус и путнички аутомобил.

У Скупштини ГО Гроцка постоји одборничка група „За нашу децу-Александар Вучић“ која је убедљиво победила на изборима 2020. године. Мешу тим одборницима доста је њих који су и из Врчина. Мештани широм ГО Гроцка мисле да би овај слоган требало изменити и да уместо „нашу“ треба заменити са речи „њихову“, тачније да слоган гласи „за њихову децу“ јер како другачије објаснити немар који локална самуправа има према најмлађима?

Колико се општина Гроцка забринула за ову саобраћајну несрећу у којој су учествовали најмлађи суграђани, говори и одговорност у одговорима које је затражила и наша редакција. А упитали смо следеће:

-Да ли је неко пријављивао проблем са растињем у улици у којој је дошло до саобраћајне несреће?

-Да ли уопште неко треба да пријављује растиње поред пута, односно да ли постоје службе при ГО Гроцка које су задужене за решавање оваквих проблема са растињем?

-Уколико постоји надлежност неке службе, зашто није уређен овај део споменутог пута?

Наиме, одговор на ова питања није стигао до закључења овог текста од стране кабинета председника ГО Гроцка, те ће мештани и даље бити ускраћени за иста.

Како је онима којима су јуче деца или унуцу били у аутобусу када се догодила несрећа, челне људе ГО Гроцка изгледа није брига. А родитељима је најтеже.

Поред свега, наставља причу мештанка Врчина, након саобраћајне несреће возач аутобуса је пустио децу да пешака наставе даље пут.

-Нико из школе или било које друге институције није био ту да децу спроведе до школе. Све су то деца која иду у школу од првог до четвртог разреда и која су била преплашена. На срећу, ни једном детету ништа није фалило, али не смем ни да помислим шта је све могло да се деси, каже бака једног малишана.

Подсетимо се, јуче око 13. часова, у Загребачкој улици,у Врчину код старе школе у насељу Рамнице, је дошло до судара ђачког аутобуса и путничког аутомобила. У овој саобраћајној несрећи, на срећу, нема теже повређених.  Према речима мештана, они су проблем са растињем поред пута у више наврата пријављивали општини Гроцка, због којег је,како се претпоставља због велике непрегледности, и дошло до удеса, али из ГО Гроцка, нико није реаговао.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар