Почетна » Сутра се отвара, има и свечаног ручка, али за грађане ГО Гроцка „шипак“

Сутра се отвара, има и свечаног ручка, али за грађане ГО Гроцка „шипак“

од admin
0 коментар
viber image 2021 09 27 17 54 18 984

Постројење за енергетско искоришћење комуналног отпада и депонијског гаса део је пројекатa градње комплекса за управљање отпадом Винча. Након више година градње, сутра се коначно очекује почетак услуге третмана и одлагања комуналног и грађевинског отпада за град Београд у Винчи.

Свечаном отварању, како су најавили из Града Београда и „Бео чиста енергија“, присуствоваће председница Владе Републике Србије, поред осталих угледних званица. Председник Гроцке, Драган Пантелић позвао је све чланове Већа и функционере да сутра присуствују овом догађају, у оквиру којег је организован и ручак у хотелу Радмиловац.

viber image 2021 09 27 17 54 18 984

И док ће „грочанска елита“  бити на ручку, грађани ове Општине од отварања ове депоније неће добити апсолутно ништа. Да је затражено од града Београда, вероватно би се нешто и добило. Овако, преко 500 камиона на дневном нивоу прелазиће Смедеревским путем у најфрекветнијем делу ове деонице грејаће се Београд, а грађани Општине Гроцка од тога неће имати ништа.

На последњој Осмој седници СГО Гроцка, одборник СПС Др Ђорђе Станојевић и УГ „Наш Човек“ Блажо Стојановић, упитали су, шта су грађани ове локалне самоуправе добили због изградње спалионице у Винчи. Речено је да општине Лазаревац и Обреновац од еколошке таксе добијају милијарду динара, а да деца из ових општина иду бесплатно на планине по Србији. Од председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића није добијен одговор да ли је ова локална самоуправа уопште нешто затражила поводом изградње спалионице у Винчи, већ само обећање да ће то урадити. Дотле, грађани Гроцке ће до центра ићи преоптерећеним Смедеревским путем, тик уз камионе који ће у ову локалну самоуправу дотеривати смеће са готово читаве територије Београда.

 Бонус Видео:

 Осма седница Скупштине ГО Гроцка 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар