Почетна » У Гроцкој смеће носе Италијани!

У Гроцкој смеће носе Италијани!

од admin
0 коментар

Фирма „Магип“ добила посао на 25 година и бринуће о комуналном сектору у Гроцкој, пре свега о сакупљању, транспорту и одлагању отпада. Инвеститор ће уложити 10 милиона евра

О ОДНОШЕЊУ смећа и грејању у општини Гроцка убудуће ће бринути – Италијани!

Предузеће „Магип“ д.о.о., које је у власништву италијанских држављана, однело је победу на тендеру који је у мају расписала ова општина, за избор адекватног партнера, који ће у наредних 25 година уложити новац у комунални сектор. Међу три фирме које су доставиле понуде, „Магип“ је захваљујући дупло већој понуди од предвиђене, добио посао.

Италијани ће у посао сакупљања, транспорта и одлагања комуналног отпада, као и дистрибуције топлотне енергије, инвестирати више од 10 милиона евра, а према тендерској понуди, запослиће још 155 радника.

– Задовољни смо што после више година решавамо проблем одношења смећа. Поред новог возног парка грађани ће добити нове канте за смеће, а застарели уништени контејнери биће прошлост – изјавио је Стефан Дилберовић, председник општине Гроцка. – Што је такође важно, грађани ће добити нижу цену смећа и грејања, и имаће далеко бољу услугу. Очекујемо да ће предузеће кренути са радом у наредна три месеца.

Како би предузеће „Магип“ могло да почне са пословањем, неопходна је још одобрење Скупштине општине Гроцка.

ЈЕФТИНИЈЕ ГРЕЈАЊЕ

Поред боље услуге које ће Грочанци добити, очекују их и ниже цене смећа од седам до 10 одсто, док ће грејење бити јефтиније за пет до 10 одсто у зависности у којој се категорији налази корисник услуга.

М. В.   новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + 5 =