Почетна » МОНСТРУОЗНО У Калуђерици поново тровање паса, отровани и власнички пси

МОНСТРУОЗНО У Калуђерици поново тровање паса, отровани и власнички пси

од admin
0 коментар

У београдском насељу Калуђерица прексиноћ су отровани власнички пси у Улици 7. јули. Један пас је услед тровања угинуо, док се други, након указане помоћи ветеринара, опоравља.

– Ово је страшно и не дешава се први пут. Пре две године су ми отровали пса. Наглашавам да се ради о власничким псима. Неко је ишао и у дворишта дуж целе улице бацао отров. Након синоћњег тровања, комшијина чивава је угинула, а ветеринар им је након обдукције потрвдио да је пас отрован – ужаснут је један од власника паса из Калуђерице.

Он је додао да у овој улици има много деце и да је отров са земље могао да подигне и неко од малишана.

– Огорчен сам! Ово је урадио неко од наших пријатеља, комшија, јер тачно знају у ком дворишту има паса. За сваку осуду и презир је и то што су у више наврата отров бацали псима луталицама, али овај монструозни напад на власничке псе је скандалозан – каже наш саговорник из Калуђерице.

Поред тровања напуштених паса, прексиноћ су отровани и многи власнички пси

Нашој редакцији обратила се и група грађана „Искрени љубитејли животиња“ указујући на случај када су, нешто раније, отровани и напуштени пси у овом насељу.

– У Калуђерици је свакодневно присутно тровање напуштених животиња, као и продаја отрова који су по закону забрањени за употребу од стране људи. Као последица тога отровани су штенци стари два месеца, који су угинули само дан пре него што је удомитељ дошао по њих – наводе из „Искрених љубитеља животиња“.

Малишан стар два месеца који је угинуо од последица тровања

Према њиховим речима, појединци и јавност морају заједно сарађивати да би се спречили овакви злочини над животињама.

– Јако је важно да се јавност упозна са овим монструозним делом да би уједно на тај начин апеловали на народ да учествује у спречавању злостављања и убијања животиња – категорични су они.

 

Д. Р, БЛИЦ

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × four =