Почетна » Осуђен јер је ранио лопова, а сад му плаћа одштету

Осуђен јер је ранио лопова, а сад му плаћа одштету

од admin
0 коментар

 За рањавање из пиштоља и наношење телесне повреде пљачкашу, Хранислава је Виши суд у Краљеву осудио на годину дана кућног притвора без електронског надзора.

Након издржане казне, њему је недавно стигла нова тужба. Сада оштећени, односно пљачкаш продавнице, захтева одштету од укупно два милиона динара.

Хранислав је 2016. године, хицем из пиштоља за који је поседовао дозволу, ранио једног пљачкаша који је са својим саучесником, током ноћи, обио продавницу прехрамбене робе која се налази у дворишту породичне куће у селу Прогорелица код Краљева.

Те кобне ноћи, како је Хранислав испричао за Нова.рс, пробудио га је аларм. Када је изашао из свог дворишта затекао је двојицу лопова како излазе из обијене радње

“Затекао сам их у продавници. Један ме одгурнуо и ја сам пао. Понео сам пиштољ, репертирао и испалио два хица. Један га је погодио у кук. Други лопов је за џаком цигарета побегао низ пут”, присећа се тог догађаја Хранислав.

На наше питање, зашто је пуцао, Хранислав каже да се уплашио за свој живот. И не крије да би поново слично поступио.

“Пуцао сам зато што ме је гурнуо и хтео је ногом да ме удари у главу. То је била самоодбрана. Да нисам имао пиштољ, можда би ме њих двојица убили. Ја сам бранио себе и имовину”, прича Димитријевић.

Димитријевић каже да је тужилаштво у Краљеву тражило да га осуде на чак три године затвора. Али, после жалбе Апелационом суду и новог суђења, добио је кућни притвор без електронског надзора, а оштећени је упућен да имовинскоправни захтев оствари у парничном поступку.

“Један од лопова, пошто су били малолетници, имао је појачани кућни надзор, док је други био неколико месеци у поправном дому. Сада један од њих, онај којег сам ранио, тражи да му платим одштету од 2 милиона динара”, каже Димитријевић.

Иако озбиљно нарушеног здравља, Димитријевић каже да ће и он поднети тужбу за наплату одштете. Каже да ће захтевати три милиона динара. За претрпљени страх, погоршано здравље и душевно стање, али и за штету у продавници.

“У трајању тог судског процеса, разболео сам се. Добио сам повишен шећер и имао сам неколико тешких операција. Три бајпаса и срчани залисак… Све од тих стресова”, објашњава Димитријевић.

Занимљиво је да председавајући судија у овом случају, за сведоке није хтео да прихвати Храниславове синове јер су, како је објаснио, пристрасни. Али, каже Димитријевић ни комшију који је по његовм речима све видео, јер он, наводно, није био меродаван.

Милан Марковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

5 × four =