Почетна » БРУКА ОД РЕФОРМИ У ПОЛИЦИЈИ: Поштеном инспектору отказ, а кримоси поштеђени

БРУКА ОД РЕФОРМИ У ПОЛИЦИЈИ: Поштеном инспектору отказ, а кримоси поштеђени

од admin
0 коментар

Без посла остаје одликовани инспектор Мирослав Косановић, а неке његове колеге, међу којима има и осуђиваних, министар Стефановић сачувао

БЕОГРАД – Међу скоро 1.500 полицајаца који ће се од 1. марта наћи на улици је и Мирослав Косановић из Сомбора, који је 14 година у полицији и неколико пута је одликован. За разлику од њега, посао у МУП задржаће полицајци који су осуђивани и по неколико пута?!

Косановић је до пре месец дана радио је као оперативац у одсеку пограничне полиције. Средином децембра добио је решење о премештају у фантомско одељење за управљање ризиком, а сваког дана очекује ново решење по којем му се укида радно место, што значи да ће се већ од 1. марта наћи на улици.

Избацују га и из стана

Косановић јуче није могао да говори за Курир јер није имао одобрење надлежних. Међутим, извор из полиције близак овом сомборском оперативцу тврди да је разлог да добије отказ то што је више пута покушавао да укаже на везе сомборских полицајаца с локалном мафијом.

– Косановић је честит и добар човек! Средином 2008. године био је предлаган за начелника ПУ Сомбор. Син му је завршио Факултет безбедности, а ради као позорник у полицији, ћерка студира, супруга не ради, немају свој стан. Живе у полицијском стану из којег ће га избацити чим добије отказ. Човек не зна где ће и како ће с породицом! Пре доласка у полицију био је члан државне мисије која је у време Дејтонског споразума боравила у Заиру, радећи на врло поверљивим задацима. Био је члан савезне комисије за истраживање геноцида над Србима у Хрватској и Републици Српској. Невероватно, човек је све то прошао, а сад ће се наћи на улици. Где је ту правда – каже наш саговорник.

И док се поштени полицајци избацују на улицу, они непоштени остају у МУП. Међу њима је полицајац из Новог Пазара А. А., који има две правоснажне пресуде због злостављања у служби, али и због лажног сведочења и отмице детета.

Skandalozne mere... Ministar Nebojša Stefanović

Скандалозне мере… Министар Небојша Стефановић
Полицајац фингирао удес

На списку „подобних“ је и Р. О. из Врњачке Бање, против ког се води поступак због сумње да је фалсификујући потпис преминуле особе присвојио 168.000 евра. Поштеђен је и краљевачки полицајац, који је већ осуђен за два кривична дела, а за три му се још води поступак.

На списку оних који неће добити отказ је и С. Р. из Полицијске бригаде из Београда, који је извршио више кривичних дела, као и М. М. из Београда, који је због злоупотребе службеног положаја био затвору. Министру полиције очигледно не смета да у МУП и даље остане полицајац Ð. С. из Панчева, који је фингирао саобраћајку како би узео новац од осигурања.

Без објашњења
СТЕФАНОВИЋ И ДАЉЕ ЋУТИ

Још пре три дана затражили смо од министра Стефановића да нам прокоментарише депешу од 31. децембра, на основу које ће скоро 1.500 полицајаца послати на улицу, и још једном објасни на основу којих критеријума су прављени спискови у МУП на основу којих су службеници пребацивани у фантомско одељење за управљање ризиком. Одговор, међутим, нисмо добили.

Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twenty − five =