Почетна » Језиви детаљи случаја у Брусу: Ухапшени отац већ удао једну малолетну ћерку (14), другу сада продао за 3.000 евра

Језиви детаљи случаја у Брусу: Ухапшени отац већ удао једну малолетну ћерку (14), другу сада продао за 3.000 евра

од Други Пишу
0 коментар

Мушкарац Д.Ј. из Бруса који је ухапшен под сумњом да је свом познанику продао ћерку за 3.000 евра, како само сазнали већ је раније удао ћерку која је имала 14 година.

“Њега је прва жена са којом има четворо деце, напустила. И остао је да живи са децом. Касније се поново оженио, и има још неколико деце. Ћерку из првог брака је удао када је она имала 14 година. Реч је о породици која живи у ромском насељу, и ту се генерацијама уназад”, каже за Нова.рс саговорница из Бруса.

Отац ухапшен и налази се у притворској јединици у Крушевцу. Осим оца девојчице, ухапшен је и мушкарац који ју је купио, па ће обојица одговарати за кривично дело трговина људима. Обојица су одраније познати полицији, отац девојчице углавном по насиљу, а против купца девојчице је раније поднета кривична пријава због фалсификовања резултата гласања.

Према незваничним сазнањима из истраге, овде је реч о уговореном браку.

Истраживање Удружења „Романи цикна“ из 2016.године, показало је да чак 95 посто ромских девојчица у Крушевцу удато је до пунолетства, а 70 посто је до пунолетства већ имало прво дете, показало је.

Случај ухапшеног оца Д.Ј. (44) у Брусу након што је полиција открила да је продао своју дванаестогодишњу ћерку, на жалост, није усамљен.

Женска ромска мрежа је током истраживања на терену дошла и до сународнице, чија је „цена“ при куповини била „700 евра и бокс цигарета“.

Удали су је са 12 година.

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар