Почетна » МИСТЕРИОЗНА СМРТ ПОРОДИЉЕ Обдукција показала шта је убило жену пет сати после порођаја

МИСТЕРИОЗНА СМРТ ПОРОДИЉЕ Обдукција показала шта је убило жену пет сати после порођаја

од admin
0 коментар

Правосудни органи на југу Србије још нису утврдили ко је одговоран за смрт Оливере Љубисављевић (28) из Владичиног Хана, која је после порођаја у Сурдулици и рођења здраве мушке бебе 26. фебруара умрла на операционом столу у Клиничком центру у Нишу.

Оливера Љубисављевић

Резултати обдукције показали су да је узрок смрти Оливере Љубисављевић тешка анемија организма и масовно крварење после порођаја и уклањања материце.

Наведено је, такође, да је реч о оштећењу мозга због патње после порођаја. Обдуценти из Ниша навели су у обдукционом извештају да је „после наглог и експлозивног порођаја наступила смрт као директна последица извртања материце“.

Директор Здравственог центра у Сурдулици др Драган Китановић изјавио је да руководство ове установе још није добило резултате обдукције Завода за судску медицину из Ниша. Потврдио је да су другороткињу Оливеру Љубисављевић 26.фебруара у 5 и 25 часова породили гинеколози др Станислав Момчиловић, др Гордана Живковић и бабица Александра Стошић.

– Убрзо после порођаја настале су компликације, због чега је породиља у пратњи здравствене екипе пребачена у нишки Клинички центар. Полиција,органи правосуђа,здравствена инспекција и стручни тим обавили су свој део посла. Због немилог случаја,одмах су се састали чланови комисије за ванредни стручни надзор, који су заључке доставили Стручном савету. После стручног надзора утврђено је да није било пропуста у току и после порођаја Оливере Љубисављевић, која је на свет донела здравог дечака. Уколико се утврди да има криваца за смрт породиље,руководство Здравственог центра у Сурдулици предузеће против њих одговарајуће дисциплинске мере – рекао је др Драган Китановић.

После утврђивања чињеничног стања о евентуалном покретању кривичног поступка одлучиће тужилаштва у Нишу и Владичином Хану.

Супруг преминуле породиље војни пензионер Бобан Љубисављевић још није добио званичне резултате обдукције, па ће ускоро да одлучи о покретању судског поступака против евентуалних криваца за смрт његове жене. Због опречних информација у Нишу и Сурдулици,ожалошћени и очајни отац два малолетна сина само жели да сазна истину о смрти супруге. Бориће се за истину, јер још не верује да млада здрава жена у 21. столећу може да умре на порођају.

В. Пешић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар