Почетна » МУКЕ ЖИТЕЉА ЗБОГ КОМШИЈЕ ЛОПОВА Гумени опљачкао половину Гроцке

МУКЕ ЖИТЕЉА ЗБОГ КОМШИЈЕ ЛОПОВА Гумени опљачкао половину Гроцке

од admin
0 коментар

Становници Врчина дуже од пет година страхују од комшије провалника који непрестано обија њихове домове.

Милош Теофиловић, становницима Врчина познат као Гумени, због бројних провала у куће постао је нерешив проблем тог београдског насеља.

Краде им драгоцености, а често је месецима у туђим кућама, остављајући за собом штету.
– До сада је обио више од 50 домова и викендица у Врчину и Зуцу, а куће у које није ушао могу се избројати на прсте једне руке. Тренутно има 606 пријава због провала на општини Гроцка. Полиција га је више пута хапсила, али га сваки пут пусте после 48 сати јер му тужилац не одреди казну – прича пензионерка В. П. (68) у чију је кућу Гумени упао и живео пет месеци.

Она објашњава да је провалник у њену кућу упао у октобру, кроз прозор, оставивши за собом велики неред, а однео је три драгоцене слике њене мајке, као и велику количину других ствари, углав- ном алата. – Овде долазим с породицом само кад је лепо време, па је он искористио целу зиму да се настани у мојој кући. Провалник је решетку с прозора одвио, а потом поново зашрафио. Чим сам видела које ствари недостају, одмах сам знала о ком провалнику се ради – каже ова пензионерка.

Попут ње, и осталим становницима Врчина, па и поли- цији, познате су Теофиловићеве провале које су с годинама постале учесталије.

– Кад год неко схвати да му је кућа обијена и полиција дође на увиђај, брзо се утврди да је реч о истој особи која нас годинама поткрада. Милош увек оставља за собом стари алат и веш, док обично краде металне предмете попут славина, вентила и делова лустера. Он најчешће краде ситне ствари, али остави штету у вредности од неколико хиљада евра. Раније се дешавало да прођу месеци док не опљачка неку кућу, а сад се то дешава једном недељно – прича М. С. (67) чија је кућа такође била покрадена.

Највећа бизарност огледа се у томе што сви знају ко је провалник и што он има кућу у истом насељу.

– Гумени живи у мојој улици, знам да је најпре обио кућу првог комшије, да би касније обио и део своје куће где му живи стриц. Онда је кренуо у поход на остале домове и викендице. Вероватно више не сме да се врати у своју кућу јер зна да га полиција тражи, па обија друге домове и у њима живи док се власници не врате – прича Теофиловићев комшија.

 

Ивана Недићима, Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар