Почетна » ОСУЂЕН НА 8 ГОДИНА Судија возачу БМW-а смрти: Ваша бахата вожња довела је до смрти три особе

ОСУЂЕН НА 8 ГОДИНА Судија возачу БМW-а смрти: Ваша бахата вожња довела је до смрти три особе

од admin
0 коментар

Виши суд у Београду осудио је данас Душана Јовановића, који је у новембру 2014. године изазвао несрећу на Ади Хуји у којој су погинули Немања Антић (18), Анастасија Стајић (16) и Милош Јанковића (20), на осам година затвора, сазнаје „Блиц“

Јовановића је на затворску казну од осам година осудила судија Славица Николић. Јовановић остаје у притвору до почетка издржавања казне.

„Извршили сте низ прекршаја који су довели до ужасног исхода. Ваша бахата вожња довела је до смрти три особе“, рекла је судија Славица Николић образлажући пресуду.

Она је додала да је од почетка било евидентно да је Јовановић извршилац кривичног дела, али да је било компликовано одредити казну. Рекла је и да сматра да казна није могла да буде нижа јер би то послало погрешну поруку другим младим људима, такође актерима сличних саобраћајних несрећа.

„Аутомобил сам узео кришом, неизмерно се кајем“

Душан Јовановић (19) возио је БМW 22. новембра 2014. без возачке дозволе, пијан, брзином већом од 110 километара на сат и слетео са шеталишта на Ади Хуји право у Дунав. У несрећи су повређени су Милица Јокић (18) и Лука Вишњић (18), док је Јовановић остао неповређен.

– Сви смо пили ракију од малине, али нисмо били мортус пијани. Аутомобил сам узео кришом. Жао ми је због свега, не знам како ћу да преживим. Неизмерно се кајем и не знам како ћу на души носити смрт мојих пријатеља и то што сам возио без возачке дозволе – рекао је током истраге Јовановић, који је пре почетка судског процеса покушао и да се убије у затворској болници, после чега је био под појачаним надзором стражара.

„Богат“ досије возача БМW

Отежавајућа околност за Душана Јовановића била је и то што је пре несреће направио чак 27 саобраћајних прекршаја. Од тога чак осам пута возио је без дозволе. Ипак, ниједна од тих пријава није окончана пресудом, застарело је осам поступака, издата је једна наредба за привођење, док је 14 процеса одложено због непроналаска окривљеног. Поред прекршајних, у Јовановићевом досијеу налази се и једна кривична пријава.

„Другари, ја ћу у гепек“

 

НАСТРАДАЛИ: Милош Јанковић (20), Анастасија Стајић (16), Немања Антић (18)

Пре уласка у „БМW смрти“, група пријатеља закључила је да их има шесторо и да не могу сви истим возилом до Аде Хује, где су у једном ресторану планирали да наставе провод.

– Другари, ако нема места, ево ја ћу у гепек. Није проблем – рекао је тада настрадали Милош Јанковић (20) и легао, након чега су затворили пртљажник.

Син Оље Бећковић међу преживелима

ПРЕЖИВЕО: Син Оље Бећковић

Лука Вишњић, син новинарке и глумице Оље Бећековић, један је од путника БМW-а који је преживео стравичну несрећу. Он је у Вишем суду у Београду, на почетку суђења, поновио да су се кобне ноћи возили са Јовановићем ка Ади Хуји, а да јер брзина којом су се кретали Вишњичком улицом била између 70 и 80 километара на сат.

– Не знам тачно којом смо се брзином кретали споредним путем када смо кренули ка реци. Чини ми се да је возио брже, али не могу тачно да оценим јер је пут био у лошем стању – казао је тада Вишњић.

Завршне речи

Заменик тужиоца Вишег суда је, на последњем рочишту пре доношења пресуде, предложио да се Јовановић огласи кривим за несрећу и осуди на законом прописану казну. Јовановићеви адвокати донекле су били сагласни са завршним речима тужиоца, с тим што нису желели да коментаришу околност прекорачења брзине због супротних мишљења двојице саслушаних вештака.

Завршну реч изнео је и Душан Јовановић који је поновио да се због свега каје и да би учинио све да може да врати својих троје другова.

– Много ми је жао, знам да је најгоре породицама мојих настрадалих другова. Они ће заувек бити у момк срцу, а ја ћу морати заувек да живим са тим да сам одговоран за њихову погибију – казао је Јовановић.

Михаило Јовићевић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар