Почетна » ПИШТОЉЕМ НА ЛЕКАРКУ И МЕДИЦИНСКУ СЕСТРУ „Ко сте ви да кажете мом оцу да не сме да пије?“

ПИШТОЉЕМ НА ЛЕКАРКУ И МЕДИЦИНСКУ СЕСТРУ „Ко сте ви да кажете мом оцу да не сме да пије?“

од admin
0 коментар

Докторка Вања Блажић и медицинска сестра Светлана Милић нападнуте су у суботу у Краљеву, у насељу Рибница, где је хитна помоћ дошла како би указала помоћ пацијенту Р.М. (75) који је здравствено био лоше. Њих је напао његов син, у алкохолисаном стању, претећи им репертираним пиштољем.

Хитна помоћ Дома здравља у Краљеву је на позив за лекарском помоћи, у суботу око 20 сати, дошла у Улици Рибнички кеј како би указала помоћ пацијенту. Тамо су поред пацијента Р.М. била још двојица мушкараца, сви у алкохолисаном стању. Након што су га упозорили да не сме да пије јер је дијабетичар, њих је његов син почео да вређа а онда отишао по пиштољ.

– Ко сте ви да мом оцу кажете да не сме да пије! – повикао је нападачи отишао по пиштољ.

Душан Мицић, начелник Хитне службе у Краљеву, потврдио је вечерас да је син пацијента, потегао пиштољ на докторку и сестру.

– Син пацијента је у алкохолисаном стању извадио ватрено оружје и репертирао га, а у исто време је и затворио и закључао врата од просторије у којој се налазила наша екипа. Физички је насрнуо на докторку и сестру, али су оне уплашене за свој живот успеле да развале врата и побегну напоље из куће. Нападач је кренуо за њима са пиштољем, али су успеле да дођу до возила и на срећу неповређене се врате у базу – рекао је Мицић.

 Dušan Micić, načelnik Hitne službe u Kraljevu Mirjana Krčevinac direktorka Doma zdravlja

Душан Мицић, начелник Хитне службе у Краљеву Мирјана Крчевинац директорка Дома здравља

Мицић каже да је одмах о овоме обавестио директорку Дома здравља, и полицију која је изашла на терен код нападача. Како смо сазнали, нападач је вечерас доведен у ПУ Краљево, али нам није познато да ли је са њим само обављен информативни разговор или му је одређен притвор.

Мирјана Крчевинац, директорка Дома здравља каже да је ово само још један у низу напада на здравствене раднике, и да рад на терену представља велики степен опасности за њих јер немају заштиту. Она је апеловала на суграђане да схвате да медицинско особље постоји да би указало помоћ, а да су они изложени честим нападима.

Н. Божовић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар