Почетна ОсталоХроника Поново саобраћајна несрећа код „уклете раскрснице“ у Гроцкој, у директном судару повређени младићи (ФОТО)

Поново саобраћајна несрећа код „уклете раскрснице“ у Гроцкој, у директном судару повређени младићи (ФОТО)

Хоће ли надлежни реаговати

од Жиг Инфо
0 коментар

Ноћас око два часа и 30 мунута дошло је до саобраћајног удеса у којем су учествовала два возила. Један од возача је теже повређен.

Према информацијама Жиг инфа, возач аудија који је ишао из смера Београда, за сада из непознатог разлога, скренуо је у супротну траку и директно ударио у возило марке Опел у којем су се налазила два лица. Од силине ударца, Опел се окренуо у контра смеру и ударио у бандеру.

Према незваничним информацијама Жиг инфа, возач Опела је пребачен у болницу и налази се у коми. Друга особа која се налазила у Опелу је такође повређена, док је возач Аудија најбоље прошао. Сви учесници су младићи из Гроцке.

Иначе, Угао Васе Чарапића, Смедеревског пута и Саве Ковачевића у Гроцкој, где је дошло до удеса, постао је одавно ризичан по пешаке који прелазе Смедеревац на уредно обележеном пешачком прелазу.

У претходних двадесетак година, због повећаног саобраћаја на овом пешачком прелазу десило се доста саобраћајних несрећа, чак и са смртним исходом. Наиме, возачи на овом делу пута обично возе непрописном брзином те не успевају да се на време зауставе када пешак прелази овај прелаз. Најгоре је што у овим саобраћајним несрећама највише страдају деца.

Подсетимо се, Жиг инфо је у више наврата писао о овој деоници пута која је ризична по пешаке који прелазе „Смедеревац“ на уредно обележеном пешачком прелазу. 

Упоредо са писањем Жиг инфа, око триста грађана овог дела Гроцке потписало је пре више од годину дана петицију за постављање семафора на овој деоници Смедеревског пута.

Радници „Београд пута“ почетком јуна 2021. године изашли су на лице места и направили детаљан план, за постављање семафора на овој критичној раскрсници у Гроцкој. Меуђутим, семафор још увек није постављен, а ова деоница пута је и даље изузетно ризична за све учеснике у саобраћају, што доказује и синоћни удес.

С друге стране, у Гроцкој није немогуће брзо добити нову раскрсницу па и семафор, изгледа, ако је у интересу ауто-школе. Подсетимо се, мештани Гроцке, добили су нову раскрсницу и семафор код Цркве. Промењен је и режим саобраћаја, те је улица поред Трскаре постала једносмерна.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар