Почетна » Зашто Драгане Сотировски нема на новој изборној листи у Нишу? „Истраживања су била катастрофална по познате политичаре“

Зашто Драгане Сотировски нема на новој изборној листи у Нишу? „Истраживања су била катастрофална по познате политичаре“

од Други Пишу
0 коментар

Нишки напредњаци предали су синоћ иза поноћи листу за локалне изборе у том граду, а многе је изненадило то што на листи “Александар Вучић -Ниш сутра” нема ниједног добро познатог имена из редова СНС, чак ни актуелне градоначелнице Драгане Сотировски. Разлог за то лежи, према писањима портала “Решетка”, у њиховом лошем рејтингу.

Истраживања које је спровела Српска напредна странка у Нишу показала су да сви истакнути функционери СНС у том граду стоје лоше, те је то разлог због ког се њихова имена не могу наћи на изборној листи, пише портал „Решетка„.

“У мерењима Сотировски је најгоре оцењена од свих градских политичара, али су јако лоше прошли и остали до сада познати напредњаци. Зато је и донета оваква одлука, иначе је градоначелница требало да буде трећа на листи. Буквално сви опозициони лидери су у том истраживању прошли са знатно бољим резултатима од садашње владајуће гарнитуре”, наводи извор тог портала.

Поред Сотировски  листи нема ни њеног претходника Зорана Перишића, сада директора УКЦ Ниш, али ни претпрошлог градоначелника Дарка Булатовића. Нема ни Звездана Миловановића који је сувласник компаније Коперникус и бивси повереник нишких напредњака.

За првог на листи „Александар Вучић – Ниш сутра“ напредњаци су овог пута одабрали Драгосава Павловића, функционера нишког ЕПС-а и некадашњег директора ЈКП Медиана.

Други на листи је Игор Новаковић из Социјалистичке партије Србије, а трећи Милан Лазаревић, син генерала Владимира Лазаревић, иначе лекар нишке Клинике за кардиохиругију.

У коалицији с напредњацима су осим социјалиста и Социјалдемократска партија Србије, Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда, Јединствена Србија, Српска радикална странка, Покрет социјалиста и Српска странка Заветници.

Поменута коалиција прва је предала потписе за предстојеће локалне изборе, а приликом предаје листе Павловић је рекао да су за само неколико сати успели да прикупе више од 1.500 потписао и додао да је то доказ да велики број Нишлија подржава коалицију „Александар Вучи – Ниш сутра“.

„У наредном периоду пробаћемо на прави начин Ниш подигнемо и да активирајући нове кадрове, а не заборављајући људе који су заслужни за странку и оставили добар печат, да Ниш достигне нове висине“, изјавио је Павловић.

Подсећамо, председница Народне скупштине Ана Брнабић расписала је у петак локалне изборе у 66 општина и градова.

Осим Ниша, гласаће се и у Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Кикинди, Вршцу, Панчеву, Сомбору, Сремској Митровици, Ваљеву, Пожаревцу, Јагодини, Ужицу и Чачаку, али и Београду.

На биралишта ће изаћи и гласачи из опшина: Бачка Топола, Мали Иђош, Житиште, Нова Црња, Нови Бечеј, Ада, Кањижа, Нови Кнежевац, Сента, Чока, Алибунар, Бела Црква, Ковачица, Ковин, Опово, Пландиште, Апатин, Оџаци, Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Бечеј, Врбас, Жабаљ, Србобран, Сремски Карловци, Темерин, Тител, Инђија, Ириг, Пећинци, Рума, Стара Пазова, Шид, Свилајнац, Бољевац, Ариље, Нова Варош, Сјеница, Чајетина, Горњи Милановац, Ивањица, Врњачка Бања, Рашка, Тутин, Алексинац, Сврљиг, Босилеград, Бујановац и Сурдулица.

Гласаће и бирачи из 23 градске општине: Чукарица, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град, Вождовац, Врачар, Земун, Звездара, Барајево, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Обреновац, Сопот, Сурчин (Београд).

Као и Медијана, Палилула, Црвени Крст, Пантелеј, Нишка Бања (Ниш) и Костолац (Пожаревац).

Otvaranje Područne jedinice Agencije za sprečavanje korupcije. Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Дуња Ранковић  НОва

Можда ти се свиди

Оставите коментар