Почетна » Раде Баста основао покрет Европски пут и најавио излазак на изборе

Раде Баста основао покрет Европски пут и најавио излазак на изборе

од Други Пишу
0 коментар

Министар привреде Раде Баста објавио је на Твитеру да је формирао покрет Европски пут и да ће изаћи на све предстојеће изборе.

„Данас сам регистровао покрет Европски пут (ПЕП) који ће ускоро прерасти у странку и изаћи ће на изборе на свим нивоима. Србија због свог положаја и вредности које баштини припада западном свету. Зато је природно место Србије чланство у Европској унији“, написао је Баста.

Додао је да се покрет Европски пут залаже за убрзање придруживања Србије ЕУ и спровођење неопходних реформи.

 

„Приоритет је очување мира и стабилности, унапређивање демократије, поштовање људских и мањинских права и уважавање достојанства и једнакости. Од великог значаја је наставак развоја Србије како бисмо свим грађанкама и грађанима наше државе обезбедили што боље услове за живот. Будућност Србије је у Европској унији. Зато ћу у наредном периоду изаћи на све изборе који буду расписани. Јер нема назад. Србија побеђује. Живела Србија“, додао је Баста.

Подсећамо, лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да је поднео захтев да министар привреде Раде Баста буде смењен и додао да за ЈС он више није ни члан те странке ни министар у Влади.

„Радету Басти је дат рок да поднесе оставку на све функције на које га је предложила ЈС, што укључује и функцију министра за привреду у Влади Србије. Подсећам да је на седници Председништва ЈС која је одржана 10. априла у Јагодини једногласно донета одлука о смени Басте са места потпредседника странке“, навео је у Марковић у саопштењу.

Foto TANJUG/ Ministarstvo privrede/ Đorđe Krstić

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар