Почетна » Реаговала супруга Зукорлића: Узнемирени смо, тражит ћемо обдукцију

Реаговала супруга Зукорлића: Узнемирени смо, тражит ћемо обдукцију

од Други Пишу
0 коментар

Елма Елфић Зукорлић, једна од супруга преминулог муфтије Муамер Зукорлића, огласила се послије конференције коју је одржао Усаме Зукорлић, његов син из првог брака, а на којој је изнио шокантне тврдње о смрти свога оца.

Подсјетимо, Усама Зукорлић је изјавио како су двије независне лабораторије у свијету потврдиле да постоји велика вјероватноћа да је Муамер Зукорлић отрован тешким металима односно храном.

Неколико сати након одржане конференције саопштење за јавност упутила је Елма Елфић Зукорлић, наводећи како је њен син Амир позив добио непосредно пред почетак конференције, те да су узнемирени наводима о којима раније нису имали информације.

“Моја дјеца и ја смо јако потресени и узнемирени наводима који су данас изречени, такођер, немамо никакаве информације да је анализа узорка рађена, као ни у којој земљи и у којим лабораторијама су вршене анализе. Све што знамо – сазнали смо путем медија”, наводи Елма Е. Зукорлић.

Додаје како ће затражити обдукцију.

“Дјеца и ја захтјевамо да што прије добијемо цјелокупне информације о изреченим наводима, на које имамо апсолутно право, захтјевамо ексхумацију и обдукцију, али и оно што се није чуло на конференцији, да желимо, уколико наводи буду тачни, да се покрене истражни поступак и кривац нађе и изведе пред лице правде”, додала је супруга Зукорлића.

 

Подсјетимо, Усаме Зукорлић је на  конференцији навео како је био потребан дужи период породици да нађе адекватне лабораторије у иноземству гдје су одрадили неопходна испитивања.

“Двије независне лабораторије су послале резултате: Прва је утврдила да постоји висока вјероватноћа да је тестирана особа била отрована тешким металима, а друга је закључила да је особа била отрована храном. Истраживање је основ за сумњу да Муамер Зукорлић није умро природном смрћу”, тврди он.

Муфтија Зукорлић изненада је преминуо 6. новембра прошле године. Зукорлић је био бивши предсједник и главни муфтија Мешихата Исламске заједнице у Србији. Подсјетимо, Муамер Зукорлић, предсједник странке Правде и помирења и посланик у Скупштини Србије, био је кандидат за врховног поглавара Исламске заједнице у Босни и Херцеговини.

Н1 БиХ

Можда ти се свиди

Оставите коментар