Почетна » Трагедија која потреса регион: Младића исмевали на разговору за посао, због притиска јавности пресудио себи

Трагедија која потреса регион: Младића исмевали на разговору за посао, због притиска јавности пресудио себи

од Други Пишу
0 коментар

Младен Дулић (22) пресудио је себи, ова трагедија је потресла читав регион, а позадина приче је бескрајно тужна. Како се наводи на друштвеним мрежама, младић је желео да се запосли, а послодавац с бензинске пумпе је снимао младића и исмевао. Видео запис се раширио друштвеним мрежама, а младић није успео да издржи притисак јавности, те је себи одузео живот.

„Један вредни дечак је само тражио посао, али није имао срећу на том путу (због видео снимка који се делио на мрежама, извршио је самоубиство), па је одлучио да иде на неко друго, неко боље место, где има људи… Надам се, да ће на том путу добити своја крила и да ће одлетети у рај, да му се повређена дечја душа смири…Младен Дулић (дечак са снимка), је данас заувек отишао, а само је тражио посао…

Задње што је рекао је: “Не могу ја ово издржати”. Мирно спавај добри дечаче, нека те анђели чувају“, наводи се у Фејсбук статусу.

Како се наводи на друштвеним мрежама, младић је на једној бензинској пумпи тражио посао где је исмејаван. Људи пишу да знају која пумпа је у питању и да су препознали особу која са младићем разговара.

 

“Ја овог момка знам годинама. Дивно дете био. Ружно и жалосно и на душу сваком од тих”, “Велика туга за породицу,почивај у миру добри дјечаче. И срамота за читаве Лакташе и за све људе који су се могли исмевати овом недужном детету које се покушавало борити у овој пропалој држави”, “Исмевају се момку који тражи посао… Стварно је време за атомску”, само су неки од коментара.

Несрећни младић је из Лакташа, преносе тамошњи медији.

„Добио сам видео, те морам да вам кажем како морамо имати више емпатије за друге и разумијевања и да се овако несто више никад не понови. Сви знамо како је теско отићи и тражити посао, колико је стресан сам интервју, да од послодавца добијемо разно разна глупа питања, али ако још као колеге радимо овакве ствари онда није добар исход за никога радника.
Стоп насиљу над радницима, а овима који су због снимка послали у смрт младог човека могу поручити „његова смрт је вама на души“, објављено је на друштвеним мрежама.

Наиме, на интернету је недавно постављен видео клип под називом “Молба за рад на бензинској пумпи” у којој радник бензинске пумпе исмева младића док попуњава “пријаву за посао”.

Након што је видео клип постао виралан, овај младић није могао издржати исмевање, те је одлучио да себи одузме живот.

Радник бензинске пумпе “Глигић” из Лакташа, како преносе локални медији, исмевао је двадесетдвогодишњег младића који је тражио да испуни образац за “пријаву за посао”.

Мушкарац је све време снимао како исмева младића. Постављао му је питања са циљем понижавања младића, који није могао да издржи притисак јавности.

Софија Богосављев    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар