Почетна » Зора Добричанин Никодиновић: Очекујем да судија дозволи да окривљени допуни исказ

Зора Добричанин Никодиновић: Очекујем да судија дозволи да окривљени допуни исказ

од admin
0 коментар

Међутим, захтев за изузеће судије Жугића је одбијен, а следеће рочиште је заказано за уторак 19. јануар у 9. часова. Адвокатица Зора Добричанин Никодиновић, поводом одбацивања предлога за разрешење судија Славка Жугића, изјавила је следеће:

-Не очекујем да ће изузети судију, али не очекујем ни да судија ускрати окривљеном да изнесе или допуни исказ у било ком тренутку.Чак и кад је завршен доказни поступак – пре завршних речи или у току изношења завршне речи, окривљени може да изнесе нешто ново у својој одбрани и да суд, након тога, отвори главни претрес поново. Ту нема никаквих ограничења. Право на одбрану је „светиња“ кривичног поступка.

Такође, раздвајање поступка у поступцима где се по оптужном акту суди за кривично дело  у саизвршилаштву – врло је ретко и томе се прибегава само изузетно. Свакако, не може бити оправдано раздвајање поступка у ситуацији где је бранилац оправдао одсуство, а одсуствује због самоизолације због контакта са ковид позитивним клијентом и где се једном окривљеном већ суди у одсуству. А посебно је неоправдано да се у таквом стању предмета – закључу доказни поступак, а одбију предлози окривљеног, према ком је поступак раздвојен и његовог оправдано одсутног браниоца. Напето је то све превише. Осећа се стрес у судници и све нас та неприродна убрзаност притиска и ствара непријатну атмосферу – а не видим никакву потребу за тим, нити за то постоји иједан оправдани разлог, изјавила је Зора Добричанин Никодиновић за Жиг инфо.

 

За Жиг инфо:
Зоран Лалић

фото: N1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар