Почетна ОсталоХроника Дијана Хркаловић ипак неће бити сведок у случају за паљење дома Милана Јовановића

Дијана Хркаловић ипак неће бити сведок у случају за паљење дома Милана Јовановића

од admin
0 коментар

 

Наиме, Новаковићев бранилац Горан Пејић је пред пуном судницом рекао да му „није јасно чему све ово“.

 

„Нама се ништа не верује. Ми овде служимо као део луткарског позоришта. Нисам предложио да се саслушају неки врапци са гране, већ Дијана Хркаловић, Дејан Ковачевић и Срећко Лазић. Нисмо ми криви што се предмет раздвојио“, изнео је примедбу Пејић.

 

Међутим, још неколико пута је споменуо имена одбијених сведока, те је поново изразио сумњу да је „судска пресуда већ написана и да он више неће ни долазити на ова рочишта“.

 

Подсетника ради, Игор Новаковић је на претходном суђењу, према писању портала Раскрикавање, да је он још прошле године променио исказ дат тужиоцу и оптужио припаднике УКП-а да су му наводно изнудили признање и натерали га да Драгољуба Симоновића означи као налогодавца паљења куће Милана Јовановића.

 

Рекао је како се зову инспектори који су то наводно учинили, тврдећи да је свему присуствовала и тадашња државна секретарка МУП-а, Дијана Хркаловић.

 

Он је тада навео да су га 24. јануара 2019. у згради Управе криминалистичке полиције у Макишу, без знања његовог адвоката, неколико сати испитивали бивши начелник УКП-а, Дејан Ковачевић и његов тадашњи заменик, Срећко Лазић. Саслушању је наводно присуствовала и бивша државна секретарка МУП-а, Дијана Хркаловић, али није проговарала, те је због свега тога одбрана предложила и њих као доказне сведоке, међутим, суд их је одбио.

 

Изношење завршне речи заказано за 19. новембар са почетком у 12 часова.

 

Првостепено осуђени

Бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић првостепено је осуђен 23. фебруара на четири године и три месеца затвора пред Другим основним судом у Београду за паљење куће новинара из Врчина. Другоокривљеног Владимира Михаиловића судија Славко Жугић осудио је на четири године затвора, а Александра Маринковића који је лично запалио гаражу, такође на четири године и три месеца, док је суђење Игору Новаковићу раздвојено због непојављивања адвоката. Тренутно се чека одлука Апелационог суда о правоснажности тих пресуда.

Никола Крстић    Нунс

Можда ти се свиди

Оставите коментар