Почетна » ОВАЈ ИНЦИДЕНТ СЕ МОГАО ИЗБЕЋИ ДА ЈЕ НЕКО ПОШТОВАО ПРОЦЕДУРЕ!Поред начелника ПС Гроцке, треба сменити све у ланцу руковођења МУП-ом Србије због овог пропуста

ОВАЈ ИНЦИДЕНТ СЕ МОГАО ИЗБЕЋИ ДА ЈЕ НЕКО ПОШТОВАО ПРОЦЕДУРЕ!Поред начелника ПС Гроцке, треба сменити све у ланцу руковођења МУП-ом Србије због овог пропуста

од admin
0 коментар

Још један у мору доказа да МУП Србије води нестручан и неквалификован кадар је и овај последњи инцидент који се догодио на бензинској пумпи Мол у насељу Врчин на ауто путу, са навијачима ТОРЦИДЕ.

За Вас који не познајете процедуре даћу појашњење.

Када се добију оперативна сазнања или званичан допис стране државе, страног или домаћег спортског савеза или се уочи велики број лица за које се основано сумња да припадају некој навијачкој групи стране државе, исти се задржавају на граничном прелазу. Да ли они гостовали у држави у коју улазе или само ту државу користе као транзит до крајње дестинације као у овом случају навијача ТОРЦИДЕ, обезбеђује се ПОЛИЦИЈСКА ПРАТЊА у виду одбора за дочек. Полицијску пратњу чине обично припадници Интервентних Јединица Полиције, Полицијске Бригаде или припадници Жандармерије. Високо ризичне навијачке групе и лица прате се од самог граничног прелаза-УЛАСКА, до места гостовања ако је њихово гостовање у тој земљи, или до и граничног прелаза ИЗЛАЗА земље кроз чију територију су у транзиту.
У току полицијске пратње таквих високоризичних група и лица НЕМА СТАЈАЊА, НЕМА ЗАУСТАВЉАЊА у току пута .

У случају више силе да лица под полицијском пратњом морају негде да се зауставе, исти се изолују од насељеног места, и задржавају унутар превозног средства у коме се налазе, а у најгорем случају обезбедјују се нова превозна средства за наставак пута високо ризичне групе у што краћем времену. Ово је први пут у историји на страни навијачи транзитирају кроз територију стране државе без ПОЛИЦИЈСКЕ ПРАТЊЕ.

Да ли је ово неко свесно урадио и пустио навијаче стране државе за које се могло претпоставити да ће изазвати неки инцидент, да сами без пратње полиције пролазе кроз Србију или је у питању класичан немар и незнање, сами закључите.

Нама афера, инцидената итд никада доста. Навикли смо да имамо разне трзавице да би се избегли актуелни проблеми.
Да се не лажемо, исто би се догодило и у Републици Хрватској да су кроз њу без полицијске пратње у транзиту били навијачи ПАРТИЗАНА, ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ или неког другог клуба из Србије.Ово што данас приказују као похвалу да су приликом повратка навијача ТОРЦИДЕ из Софије, зауставили 400 навијача и око 30 привели за мене је НЕУСПЕХ. Успех би био да до инцидента није ни дошло, да су уз полицијску пратњу спроведени од уласка до изласка из Републике Србије до овог инцидента неби ни дошло. Понављам да су навијачи ТОРЦИДЕ имали ПОЛИЦИЈСКУ ПРАТЊУ, ово данас неби био ХИТ ЈУЧЕ И ХИТ ДАНАС. Коме све ово иде у прилог сами размислите.

Начелник ПС Гроцка који је водио акцију требао је бити смењен, а не величан у медијима.
Поред начелника ПС Гроцке, треба сменити све у ланцу руковођења МУП-ом Србије због овог пропуста.
Питам се само ко би био одговоран, да су навијаче ТОРЦИДЕ сачекали домаћи навијачи и шта би се онда догодило ?!?!?! Ко би онда сносио одговорност за пропуст и непоштовање процедура?!?!

Ово је чист промашај, непрофесионализам и аматерство руководилаца МУП-а Републике Србије почев од самог врха, па до последње карике ланца у командовању и самом руковођењу Министарства Унутрашњих Послова.

Владимир Савић,
бивши полицајац, прималац многобројних награда, ПУ за град Београд који је сам пре годину дана дао отказ, због све учесталијег каљања угледа службе, како од стране полицајац а тако и од стране самог врха мупа РС.

Можда ти се свиди

Оставите коментар