Почетна » Панта оре друмове јер на посао у Гроцку иде хелихоптером

Панта оре друмове јер на посао у Гроцку иде хелихоптером

Возио сам се путевима председника Гроцке

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Чланови удружења возача службених аутомобила Србије, сматрају да рупе на путу треба избегавати слалом вожњом јер је тако забавније.

Међутим, за Пантино удружење независних удружења возача службених аутомобила Србије, такав став је ретрогарадан и небезбедан.

  • То је можда имало смисла када су рупе захватале 50 посто путне мреже, па се можда и могло избећи. Данас, када су наши путеви само рупа до рупе, безбедније је возити само по рупама, јер у случају да пробате да их заобиђете, доводите себе у животну опасност. А добро је и за бубреге, каже Панта из независних удружења возача службених аутомобила.

Сећате ли се оне старе народне јуначке песме: „Море Марко не ори друмове, море Турци не газ’те орање“. Иако Марка и Турака одавно нема, путни правац од Пудараца преко Бегаљице или Брестовика управо је као да је Марко преорао путеве. Додуше има ту и још један Марко, и то Пантин из споменутог удружења возача службених аутомобила, али он користи, кажу мештани, више Аутопут. Изгледа да се и он иселио из Пудараца због лоших путева који проузрукују, испоставиће се, и лоше међуљудске односе.

Мада, можда смо и ми мештани сами преорали те друмове. И то онога тренутка када смо заокружили број један на претходним, а врло могуће и на будућим изборима.

И док тако заокружујемо друга Панту и компанију, људи остају без точкова не деоници пута између родног места председника Гроцке и Брестовика. Кажу комшије који живе у овом месту, код кривине после пумпе, да свако вече неко остане без точкова.

Чуде се због тога Пантине комшије и питају се, да ли то он иде хелихоптером на посао, те не види да су путеви толико оштећени?

 

 

Жељко Маторчевић

Наслован фотографија: Илустрација

Можда ти се свиди

Оставите коментар