Почетна » Погледао сам бирачки списак и шокиран сам сазнањем колико је фантомских гласача у мојој улици од десетак кућа у Пударцима

Погледао сам бирачки списак и шокиран сам сазнањем колико је фантомских гласача у мојој улици од десетак кућа у Пударцима

Комплетан списак бирача и улица

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Од како знам за себе живим у улици, како ја волим да је називам, „ослободиоца Пудараца“, малог места надомак Гроцке где је смештена и редакција Жиг инфо портала.

Улица мала, неких десетак домаћинстава где се сви познајемо. И у таквој улици, веровали или не, пронашао сам фантомске бираче!

Наиме, сасвим случајно сам кренуо да истражујем бирачки списак у нади да ћу успети да пронађем и моју улицу у Пударцима и евентуално суседну, где познајем људе и домаћинства. Барем сам се надао да их све познајем, али бирачки списак ме је разуверио. Само у мојој улици 14. октобра, пронашао сам минимум једно осам особа који су у бирачком списку на кућним бројевима где живи једна или ни једна особа.

Нисам ишао далеко, већ у суседној, главној улици Народних хероја, одмах сам видео нешто што је немогуће да постоји, а то је да поједини кућни бројеви имају по 9 и 10 гласача.

Један од мештанина Пудараца из улице Народних хероја рекао ми је да је код њега на кућном броју пријављено више људи него што их има. Таква је ситуација у две куће, минимум.

Не знам о чему више и писати. Ако неко жели да побеђује на овај начин и мисли да је то ОК, ето нека им буде. Знам да тужилаштво или полиција неће сигурно испитати ове нерегуларности. Не знам једино шта ће бити ако дође на извршење неких дугова који су непознати станари ових улица направили.

А ви, да ли ви имате свог подстанара, делите ли ви животни простор са неким кога никада нисте видели?

Што се тиче подручја ГО Гроцка, на следећем линку можете погледати све улице са  тачно уписаним бројем гласача за изборе који су се одржали 17. децембра 2023.

https://jumpshare.com/s/MzB12098RtIGz6a6joV4 

Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар