Почетна » На амбалажи дечјег кекса линк ка порнографском сајту – трговац га повлачи са тржишта

На амбалажи дечјег кекса линк ка порнографском сајту – трговац га повлачи са тржишта

од Други Пишу
0 коментар

Лидл у Великој Британији покренуо је велику кампању повлачења са тржишта више врста дечјег кекса из анимираног серијала „Патролне шапе“. Разлог је што је на полеђини паковања одштампан линк који води ка – порнографском сајту. Како је за портал Н1 потврдио Лидл Србија, ти производи на полицама овог трговинског ланца у нашој земљи не постоје, нити их је икада било.

Четири врсте дечјег кекса „Патролне шапе“ повлаче се са тржишта Велике Британије.

Реч је о производима „Paw Patrol All Butter Mini Biscotti Biscuits x 5“, „Paw Patrol Choc Chip Mini Biscotti Biscuits x 5“, „Paw Patrol Yummy Bake Bars Raspberry Flavour x 5“ i „Paw Patrol Yummy Bake Bars Apple Flavour x 5“.

Поменути производи, како за Н1 потврђују у компанији Лидл Србија – “ никада се нису нашли и не постоје на полицама Лидл продавница у Србији“.

Лидл у Великој Британији наводи да са тог тржишта повлачи све серије и све залихе ових производа.

„Лидл Велика Британија повлачи ове брендиране производе пошто смо обавештени да је линк добављача који је приказан на полеђини паковања компромитован и да потрошаче усмерава на сајт који није погодан за децу“, навела је ова трговинска кућа.

Лидл купцима препоручује да се „уздрже од посете наведеном сајту“, као и да врате овај производ у најближу продавницу како би им био рефундиран пун износ који су платили за овај производ.

Да линк на амбалажи дечјег кекса усмерава потрошаче на „експлицитан садржај неприкладан за децу“, указало је и британско Удружење за заштиту потрошача.

 

Немачки медији наводе да је наведена интернет адреса првобитно водила ка веб локацији за дечју модну компанију Аппи Кидс, али да је касније преусмерена на – кинеску порно страницу.

foto Shutterstock

Д. К.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар