Почетна » Нови оптимизам: Најоштрије осуђује нападе на професора Динка Грухоњића и Ану Лалић

Нови оптимизам: Најоштрије осуђује нападе на професора Динка Грухоњића и Ану Лалић

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Нови Оптимизам најоштрије осуђује нападе на професора Динка Грухоњића и председницу Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Ану Лалић, који су резултирали чак и претњама смрћу.

Овакве претње најпре доводе њихове животе у опасност, док озбиљно нарушавају основне демократске вредности, укључујући слободу изражавања и право на рад у професионалном окружењу. Покрет Нови Оптимизам снажно осуђује сваки облик насиља и застрашивања који се користи као средство за сузбијање слободе мишљења.

Позивамо надлежне институције да хитно реагују и предузму све неопходне кораке како би осигурале безбедност и заштиту за професора Грухоњића, новинарку Лалић и све друге појединце који су мета оваквих претњи и напада. Изнад свега надлежне институције треба хитно да процесуирају, идентификују и казне одговорне и тиме покажу да им је изнад свега примарни циљ заштита живота и спровођење закона, као и одржавање јавног реда и мира.

Важно је да друштво реагује јасно и одлучно против оваквих инцидената, истичући важност поштовања различитих мишљења и дијалога као основних принципа демократског друштва. Солидарност са професором Грухоњићем, новинарком Лалић и свим другим појединцима који су изложени оваквом насиљу је од суштинског значаја. Њихов рад и ангажовање у јавном простору треба да буду подржани као део демократског друштва у којем се поштују слобода изражавања и људска права.

Можда ти се свиди

Оставите коментар