Почетна » БОГАТО Најквалитетнији бифтеци и орада за министре

БОГАТО Најквалитетнији бифтеци и орада за министре

од admin
0 коментар

Министри у Влади Србије и републички посланици храниће се најквалитетнијим бифтецима и скупом рибом.

Управа за заједничке послове републичких органа расписала је тендер за набавку 20 тона свињског и јунећег меса и 14 тона смрзнуте и свеже морске и речне рибе за ресторане за исхрану републичке администрације, сазнаје „Блиц”.

За те намене из буџета би требало да се издвоји 22 милиона динара, а ако је судити по овој јавној набавци, администрација нам је баш јешна, јер оволике количине меса и рибе не наручују годишње ни неки елитни хотели. Уз то, посланици, министри и остали државни службеници су и пробирљиви и на њиховом јеловнику наћи ће се најквалитетнији комади меса, попут бифтека, рамстека, беле вешалице, али и најскупље свеже морске рибе попут бранцина, ораде, зубаца, листа. Биће ту и јастога и црвеног и црног кавијара, и све то о трошку пореских обвезника Србије.

Извор „Блица” из Владе Србије каже да ће све ове првокласне ђаконије моћи да користе запослени и функционери у зградама у Немањиној 11 и 22 до 24, али и они који раде у зградама СИВ-а, на Андрићевом венцу и у Скупштини Србије.

– Наручене су велике количине меса и рибе. Ако би неко по овом јеловнику одређивао стање у Србији, сматрао би да код нас нема никакве кризе и да нам све цвета – објашњава наш саговорник из седишта Владе у Немањиној 11.

Из Републичке управе за заједничке послове потврдили су сазнања „Блица”.

– С обзиром на активности државних органа и њихове протоколарне обавезе, планиране су и набавке намирница.

С. Вукашиновић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар