Почетна » Понош: Промена је могућа ако на изборе изадју они који у то не верују

Понош: Промена је могућа ако на изборе изадју они који у то не верују

од Други Пишу
0 коментар

Промена је могућа, ако на изборе изадју они који не подржавају ову власт, али не верују да је промена могућа на овим изборима, управо они имају моћ да је учине могућом каже у интервјуу за Данас Здравко Понош, председник странке Србија центар (СРЦЕ).

Понош каже да је постизборна сарадња левице и деснице могућа и потребна. “Ако СНС са својим трабантима остане на власти још неко време, неће ништа остати од државе. Неће ни та левица ни та десица имати тело на којем ће да стоје. Морамо заједно да успоставимо нормалност у којој ћемо моћи да се надмећемо аргументовао заступајући различите ставове у регуларној атмосфери. Дакле могућа је сарадња са свима који нису Вучићеви трабанти”.

Понош казе да су инцидент са русењем штандова у Крагујевцу и провокација са транспарентом на митингу у Београду направљени како би режим тестирао различите сценарије у случају да се одлучи за прекрајање воље градјана након затварања биралишта. “Надам се на им неће пасти на памет да се играју таквим стварима. Склоност ка насиљу коју би испољили и на изборима је јако опасан пут”.

Говорећи о изборној кампањи, Понош наглашава да је Александар Вучић “бахато са позиције председника Србије води функционерску кампању. Он је у кампањи као да су председнички, а не парламентарни и делом локални избори. Формални председник СНС Вучевић се не појављује у кампањи ни у функцији водоноше. Кампању воде Александар Вучић и његове дворске луде”.

Другим речима, каже Понош, “не зна да сачува земљу и народ, али му очување личне власти иде од руке. Томе се и посветио, за то је спреман да покрене све ресурсе и прекрши све регуле”.

Понош скреће пажњу и на злоупотребу безбедносних структура у изборној кампањи. “У више наврата полиција и БИА су учествовали у сценаријима генерисања страха као би се Вучићу наместио пенал да испадне државник. Нека покажу да су у стању да реше елементарни проблем који предуго тишти децу, родитеље, наставнике. Мислим на дојаве о бомбама у школама, али не, они су одлучили да ствар реше тако што ће релаксирати своју процедуре. На исти начин као што су проблем са недозвољеним нивоом алфатоксина у млеку власти решиле подизањем дозвољеног нивоа.

Креативна је ова власт. Али на погрешан начин.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар